5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Hilmi Yavuz sempozyumu yapıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi, ilk sempozyumunu Atatürk Kültür Merkezi'nde Türk edebiyatının köşe taşlarından olan Şair-Yazar Hilmi Yavuz üzerine düzenledi.

Mardin Valiliği'nin de destek verdiği ve Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumda, 'Şair Kimliği ile Hilmi Yavuz', 'Mütefekkir-Entelektüel Kimliği ile Hilmi Yavuz', 'Düz Yazıları ile Hilmi Yavuz' başlıklı konular ele alındı. Akademik anlamda başvuru yapan bildirilerden sadece 40'nın sunulduğu sempozyum beş ayrı oturumda düzenlendi.

Açılış konuşmaları süresince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım Bakanı Mehdi Eker,
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Milletvekili Süleyman Çelebi, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, sempozyuma iş yoğunluğu nedeniyle gelemeyeceklerini bildirerek temenni dileklerinde bulundu. Türkiye'nin değişik üniversitelerinden çok sayıda profesör, doçent ve öğretim görevlisinin katıldığı sempozyumda Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Hilmi Yavuz'dan feyiz aldıklarını belirterek, Yavuz'un gelecek nesillere de çok anlamlı eserler bırakacağını dile getirdi. Artuklu
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, üniversitelerinin kuruluş ve yapılanma süreci içerisinde olmasına rağmen 'Hilmi Yavuz Akademik Sempozyumu' gibi etkinliklerle de sosyal bilimler üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini hatırlatarak, yaşamının her aşamasında Hilmi Yavuz'un etkisinde kaldığını ifade etti. Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin'in tarihteki konumu itibarıyla farklı bir kültürel etkinlik ve zenginlik sergilediğini ifade etti. Vali Duruer, akademik sempozyumun Mardin'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oturumda şair kimliği ile Hilmi Yavuz, şair, eleştiren, düşünür, öğretim üyesi, çevirmen, köşe yazarı ve mizahi yönüyle ele alındı. Konuşmacılar Yavuz'un, "7 ayrı renge bürünen bir gök kuşağı" olduğunu söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyumda Hilmi Yavuz, üçüncü ve dördüncü oturum arasında okuyucuları için imza günü düzenledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 14:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?