5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Hırsızlıkta büyük artış

Mardin'de işyeri ve evlerde meydana gelen hırsızlık olaylarında artış olduğu gözlendi. 

 Hırsızlık olaylarının artması ile birlikte emniyet ekipleri önlemlerini arttırdı, işyeri ve ev sahiplerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.
İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son iki ay içerisinde 4 işyeri, 1eğitim merkezi ve 1 camide meydana gelen hırsızlık olaylarının faillerinin yakalanması için yürütülen çalışmalar sonunda olaylarla ilgisi olduğu iddia edilen 6 kişinin çaldıkları eşyalarla birlikte yakalandığını bildirdi.

Açıklamada, "Son 2 ay içerisinde il merkezimizde meydana gelen 4 işyeri, 1 eğitim merkezi ve 1 cami ile Yeşilli ilçemizde 1 oto hırsızlığı olayının faillerinin yakalanmasına yönelik görevlilerimizce yürütülen çalışmalar sonucunda; hırsızlık olaylarını gerçekleştiren İ.Ç., Z.A., C.Ş., F.T., G.K. ve V.G. isimli 6 şahıs çaldıkları eşyalarla birlikte yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Adı geçen şahıslar adli makamlara sevk edilmiş olup ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edilmiştir" denildi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve apartman giriş kapılarına yapıştırılan, 'Hırsızlığa karşı alınması gereken önlemler' içerikli el broşürlerinde, apartman dış kapılarının kapalı tutulması, daire kapı kilitlerinin sağlamlaştırılması, tanınmayan kişilere kapıların açılmaması ve şüpheli görülen kişilerin emniyete ihbar edilmesi istendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 14:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?