5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Hizmet'te parti gözeltilmez

Mardin Valisi Hasan Duruer, Midyat ve Kızıltepe ilçelerinin kat karşılığı inşaat ihalesi sözleşmesinin imza töreninde, "Parti gözetmeksizin hizmet eden herkesin yanındayız" dedi.

Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde atıl durumda bulunan lojman ve arsaların kat karşılığı inşaat ihalesi sözleşmesinin imza töreni Valilik Nişli Toplantı Salonu'nda yapıldı. İmza törenine Vali Hasan Duruer, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Alaaddin Katı, Deftardar Mustafa Akdemir, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar ve kat karşılığı ihalesine iştirak eden firma yetkilileri katıldı. Sözleşme imza töreninde konuşan  Defterdar Mustafa Akdemir, Deftardarlık tarafından yapılan gayrimenkul envanteri çalışmasında Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde bulunan maliye lojmanlarının ilçelerin en güzel yerlerinde olduğunu ve 1950'lerde yapılan lojmanların görünümlerinin son derece olumsuz olduğunu, önemli bir bölümünün de boş olduğunu gördüklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Söz konusu lojmanların kat karşılığı inşaat ihalesi ile ekonomiye kazandırılması durumunda önemli bir katma değer oluşacağı ve hazinenin bu işlemden ciddi bir gelir elde edeceği anlaşılmıştır. Süratle imar değişiklikleri yapılarak Kızıltepe ve Midyat ilçelerindeki arsalara modern işyeri ve konut alanları yapılmasına ilişkin projelerin Bakanlığımız (Maliye Bakanlığı) tarafından alınan onay ile ihaleleri yapılmıştır."

Akdemir, "Bugün burada törenle imzalanan sözleşme ile birlikte inşaatlara başlanacak. İnşaatlar sözleşme gereği 18 ayda tamamlanacaktır. İnşaatlar tamamlandığında Midyat ilçesinde net inşaat alanı 152 metrekare olan 20 daire, net inşaat alanı bin 270 metrekare olan 14 işyeri, hazineye intikal edecek. İntikal tarihindeki rayiç değerin 4 milyon 800 bin TL olacağı, Kızıltepe ilçesinde ise net inşaat alanı 172 metrekare olan 6 daire ve ayrıca 3 işyeri hazineye intikal edecek. İntikal tarihindeki rayiç değer  971 bin 500 TL varsayıldığında arsa bedelinin 3 katı tutarında bir katma değer hazine lehine sağlanmış olacaktır" bilgisini aktardı.
Vali Hasan Duruer ise Mardin'de kim olursa olsun hizmet edenin her zaman yanında olacaklarını belirterek, "Devletin temelini oluşturan 4 önemli kurumun başında Maliye gelir. Kentsel dönüşüm Projesi'ne gerekli önem verilmesi ve bir an önce hayata geçirilmesi gerekir. Tarihi kenti beton yığınından kurtarmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Modern işyerleri ve dairelerin yapılmasını üstlenen müteahhit firmalarla ortak çalışan ve firmalara yardımcı olan Mardin'in AK Partili Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Midyat'ın DP'li Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ve Kızıltepe'nin DTP'li Belediye Başkanı Cihan Sincar'a teşekkür belgesi veren Vali Duruer, "Parti gözetmeksizin hizmet eden herkesin yanındayız" ifadelerini kullandı.
Duruer, belediye başkanları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuşmaların ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardında 2 inşaat firmasının yetkilileri ve Defterdar Mustafa Akdemir sözleşmeleri imzaladı

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 19:38:16
Güncelleme :17 Ocak 2009 Cumartesi 13:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?