3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Hüseyin Dede 15 yıldır sokakta yaşıyor

15 yıl önce eşi ölünce çocukları tarafından sokağa terk edilen 75 yaşındaki Hüseyin Lokman, yaşam mücadelesi veriyor. 

Mardin merkez ve köylerinde yıllarca inşaat işçiliği yapan ve 2 çocuğu tarafından terk edilen 75 yaşındaki gözleri görmeyen Hüseyin Lokman, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Gençlik yıllarında inşaat işçiliği yaparak ekmeğini kazanan, ancak 15 yıl önce yaşadığı bir olaydan sonra gözlerini kaybedenLokman, 15 yıldır sokakta yaşıyor. Kuru ekmeğe bile kanaat getiren ve bugüne kadar mahalle sakinleri tarafından karnı doyurulan Lokman, gözlerini yitirmesine rağmen yaşadığı hayata şükredip, kendisine ekmek verenlere de sürekli teşekkür ediyor. 15 yıl önce eşi öldükten sonra 2 erkek çocuğu tarafından sokağa terk edildiğini söyleyen Hüseyin dede, "Ben çocuklarımı büyüttüm, okuttum, evlendirdim ama adam edemedim. Çocuklarıma ne ettiysem de yaranamadım. Benim, senelerin bükemediği bileğimi bir hayırsız evlat büktü. Herkese çocuklarını salih amel üzerine yetiştirmelerini tavsiye ediyorum. Ben sokakta kaldım, başkası kalmasın" dedi. 

Çocuklarının kendisini sözde kendi hayatları için sokağa attıklarını ifade eden Hüseyin dede, babasına bu muamelede bulunan bir kişiye çocuklarının da aynı muameleyi yapacağını söyledi. 

Sokakta güzel sesiyle Kur'an okuması nedeniyle herkesin "Hafız Lokman" olarak tanıdığı Hüseyin dedenin hiç kimseye zararı olmadığını ve yaşadığı çevreyi temiz tuttuğunu belirten mahalle sakinlerinden Selim Sincar, "Tanıdığımız kadarıyla Hafız Lokman, eskiden inşaatlarda çalışıp para kazanırdı. Yaklaşık 15 yıl önce yaşadığı bir olayda gözlerini yitirmesi üzerine çocukları tarafından terk edildi. Divane bir halde 15 yıldır buralarda yaşar. Ancak kimseye bir zararı yoktur. O günden bu yana Hafız Lokman, mahalle sakinleri tarafından verilen yemeklerle karnını doyurmaya çalışıyor. Ancak kimi zaman aç, kimi zaman tok yaşıyor. Kışları soğuktan donmaması için kendisine bir kilim ve bir battaniye verdik. Havalar bu aralar aşırı sıcak, sıcaktan zarar görmesinden endişe ediyoruz. Mahalle sakinleri olarak bu çaresiz insana yetkililerin sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 12:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşegül IP: 85.104.240.xxx Tarih : 27.07.2006 01:34:47
lokman dedecim inan ki bir işim bir gelirim olsa seni o sokaklardan kurtarırdım. ama yok. inşallah o çektiklerinde kurtulursun ve evlatların da aynı şeyi yaşar. Ne mutlu sana ki böyle o güzel sesinle Kuran okuyorsun. ellerinden öperim. Allah yardımcın olsun