3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Huzuru bozmayalım

Mardin Milletvekili ve Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Doğan, karikatürlere tepki olarak yarın yapılacak yürüyüş ve mitingin, Midyat’taki huzuru bozmaya yönelik olduğunu açıkladı.

Milletvekili Muharrem Doğan, Selahaddin Eyyubi Düşünce Derneği'nin, Cumartesi günü saat 13.00’te Midyat Eski Pazaryeri'nde yapacağı yürüyüş ve mitinge tepki göstererek, “Bu yürüyüş neden Midyat’ta yapılıyor, yapılan hakaret tüm İslam âlemine yapılmış. Buna benzer yürüyüşler mitingler başkentlerde veya büyük şehirlerde yapılmalı" dedi.

Muharrem Doğan, Mardin Valisi'ni ve İçişleri Bakanı'nı arayarak, Süryanilerin yapılacak yürüyüşten dolayı kendilerine ilettikleri endişelerini aktardığını ve uyardığını söyledi. "Çarşamba günkü basın açıklamasında Genel Başkan'ımız Erkan Mumcu, karikatürlerle ilgili tepkisini dile getirdi. Ama Midyat’ta yapılacak olan yürüyüş ve miting, burada yaşayan Süryani kardeşlerimizi endişelendirdiği gibi, beni de endişelendiriyor. O hakaret bütün İslam âlemine yapılmış bunun Midyat’ta protesto edilmesi yaşanan huzurun bozabilir. Biz Süryanilerden onlar da bizden memnun. Bu yürüyüş ve protestoyu düzenleyenlere destek veren siyasi partileri sağduyulu olmaya çağırıyorum. Bu tür yürüyüşlere destek vereceklerine Mardin’in sorunlarıyla ve Midyat’ta meydana gelen elektrik kesintilerini gidermeye çalışmakla uğraşsınlar. Bu yürüyüşler kimseye prim kazandırmaz, bunlar ateşle oynuyor.”

Yaşanacak tehlikelere dikkat çeken Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir Süryani’nin burnu bile kanasa, sorumlular görevlerinden uzaklaştırılıncaya mücadele edeceğim. Onlara bir zarar gelirse, Meclis çatısı altında ölüm orucu başlatırım. Süryaniler de yapılacak yürüyüşün aleyhlerine gelişmemesi için Cuma ve Cumartesi günü evlerden çıkmayacaklarını ve işyerlerini kapatacaklarını söylediler. Bu kardeşlerimizin ekmeğini niye kısıyorsunuz? Bunların ne günahı var? Provokasyonların yapılacağı yönünde bana her gün bir sürü ihbar geliyor. Huzurlarının, uykularının kaçtığını, yürüyüşün kendilerine yönelik bir olumsuzluk doğurmasından endişelendiklerini söylüyorlar.

Midyat gibi bir hoşgörü diyarında, bu yürüyüş ve mitingin Süryani kardeşlerimizin aleyhine dönüşmesi hepimizi derinden üzer. Bizler Süryanilerle birlikte yüzyıllardır kardeşçe yaşıyoruz. Cami ve kiliseyi paylaşıyoruz, ezanı ve çanı birlikte dinliyoruz, birbirimizin bayramına ve taziyelerine gidiyoruz. Olumsuz bir gelişmede, bu işin takipçisi olacağım. 

Mehmet Halis İş / Kenthaber - Midyat
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 09:27:58
Güncelleme :10 Şubat 2006 Cuma 12:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?