2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

İki aile birbirine girdi!

KÖYDE SEL SUYU KAVGASI: 2 ÖLÜ, 6 YARALI

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yeşilköy köyünde sel sularının tahliyesinden dolayı iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı köyde giriş-çıkışlar kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mardin'e 55 kilometre uzaklıktaki Mazıdağı'na bağlı Yeşilköy köyünde iki arasında biriken yağmur suyunun tahliyesi yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Dün gece yaşanan ağız kavgası sonra bu sabahta taş ve sobalarla devam etti. Uzun namlulu silahların da kullanıldığı kavgada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

A. ailesinden Ahmet A. biriken yağmur suyunu tahliye etmek için okul duvarının bir kısmını yıkmasından sonra köy muhtarı Hüseyin Tunç, bu olaydan dolayı aileye tepki gösterdi. Çıkan kavgada muhtar Hüseyin Tunç'un kardeşi Musa Tunç ve baldızı Boze Tunç baş ve boyun bölgelerine isabet eden mermiler yüzünden yakınları tarafından Diyarbakır Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Musa (40) ve Boze Tunç (32) yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti.

Kavgada durumu ağır olan Ahmet A., Azize D. ve Alaattin A., Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılırken 3 kişi ayakta tedavi oldu. Olaydan sonra silahıyla birlikte kayıplara karışan zanlıların yakalanması için güvenlik güçleri çalışmalarına devam ederken, olayla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İki aile, yaklaşık bir yıl önce de aralarında yaşanan eski bir anlaşmazlık yüzünden karşı karşıya gelmiş, çıkan kavgada yine 4 kişi yaralanmıştı.

KÖYDE SEL SUYU KAVGASI: 2 ÖLÜ, 6 YARALI
KÖYDE SEL SUYU KAVGASI: 2 ÖLÜ, 6 YARALI
KÖYDE SEL SUYU KAVGASI: 2 ÖLÜ, 6 YARALI
KÖYDE SEL SUYU KAVGASI: 2 ÖLÜ, 6 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2011 Pazartesi 13:41:05
Güncelleme :16 Mayıs 2011 Pazartesi 23:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şefik gökçe IP: 78.164.121.xxx Tarih : 28.05.2011 16:51:00

bence mazıdağına özel önem verilmeli.neden bu kadar kavga oluyor...bence mardin için hiçde hoş olmayan şeyler.umarım daha böyle üzücü şeyler yaşamayız