4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

İlaç kuyrukları tarihe karıştı

Mardin Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi’nde muayene olan sigortalı hastaların yeni uygulamayla kurumdaki eczaneler yerine anlaşmalılara yönelince, yıllardır devam eden ilaç kuyruğu sona erdi.

Mardin SSK Hastanesi Baştabibi Uz. Dr. Şehmus Akalpoğlu, Türkiye’de sağlık sektöründe ’sesiz devrim’ niteliği taşıyan uygulamalarla, vatandaşların artık rahat bir nefes aldığını söyledi. Akalpoğlu, ortak protokolün imzalanmasının ardından 1 haftadan bu yana başlatılan yeni uygulamayla birlikte sigortalıların, artık salt kurumdaki eczaneler değil, tüm eczanelerden ilaç almaya başladıklarını kaydetti. Akalpoğlu, yeni uygulamayla kuyruk çilesinin de sona erdiğini vurgulayarak, "Kurumumuzda muayene olan sigortalı hastalar, artık kendi istekleri doğrultusunda diledikleri eczanelerden ilaçlarını alabiliyorlar. Yıllardan beri devam eden vatandaşların kuyruk çilesi, bu uygulamayla sona erdi. İlaç almak için artık vatandaşımız, dilediği anlaşmalı eczaneden ilacını gönül rahatlığı içinde alabilecek. Biz de, sigortalı vatandaşımız da rahat bir soluk aldı. Hastanelerin birleşmesiyle bu yöndeki sorunların tamamen sona ereceğine olan inancımız tamdır. Hedefimiz ve amacımız, sigortalı vatandaşlarımızın 1. derecede sağlık hizmetinden yararlanmalarıdır" dedi.

Mardin genelinde özel sektör de dahil olmak üzere, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında, 10 bin dolayında sigortalı ve bunlara bakmakla yükümlü toplam 50 bin kişi bulunduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 16:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?