5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İlk cezayı oturduğu apartmana kesti

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, ilk çevre cezasını oturduğu apartmana kesti.

Çöpleri çöp kutusuna değil de yere atan kapıcısını fark eden Ayanoğlu, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 'Ceza kesin' talimatı verdi. Ayanoğlu, çevreyi kirletenlerin önce ihtar edileceğini, uymayanlara ise ceza kesileceğini söyledi.

Çöpleri kutu yerine yere atan Yenişehir semtindeki Meriç Apartmanı kapıcısı yediği cezanın şokunu yaşadığını söyledi. Kapıcı, böyle bir ceza beklemediğini ifade ederek, "Bu ceza beni şoke etti. Gerçekten başkanımız çok farklı, çoğu zaman çöp bidonlarının yanına bırakıyoruz apartman çöplerini. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. Temizlik konusunda duyarlı olduğunu biliyorum ama apartmanımızda oturduğu için bir şey demez diye düşünmüştüm. Ama yanılmışım" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kendi yönetimi döneminde kimseye ayrıcalık tanımayacağını ifade ederek, "Kimsenin suç işleme ayrıcalığı yok. Kimsenin çevreyi kirletmeye de hakkı yok. Kendi oturduğum apartman da olsa ceza kesmekten çekinmem. Temizlik konusunda bir seviye yakalamak zorundayız. Halkımızın temizlik konusunda daha duyarlı olmasını bekliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?