3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

İlköğretim öğrencilerinden sergi

Mardin'in Midyat İlçesi'nde yerli ve yabancıların uğrak yerlerinden biri olan Kuyumcular Sokağı, son zamanlarda ev sahipliği yaptığı kültürel ve sanatsal etkinliklerle adeta sanat sokağına dönüştü. 

Fahrettin Önen İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl sonu resim sergilerini, daha fazla kişiye ulaşabilmek adına yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Kuyumcular Çarşısı'nda halkın beğenisine sundu. 

Sergiye, Kaymakam Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Ağırceza Hakimi Şimşek Küyük, Hakim Kenan Türk, Emniyet Amiri Yılmaz Sarıcı, MİDER ve Kızılay Derneği Başkanı Eczacı Ünal Günel, Milli Eğitim İlçe Müdürü Şeyhmus İleri, Tunceli Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Aslan, okul müdürleri, kamu kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

Sergide resimleri yapan öğrencilerle yakından ilgilenerek çalışmaları hakkında bilgi alan Kaymakam Yılmaz, açılış konuşmasında, "Öğrencilerin, yıl içerisinde resim iş derslerinde bilgi ve becerilerine dayanarak yapmış oldukları, elde etmiş oldukları bu güzel resimleri ve ürünleri ortaya çıkaran başta öğretmen ve öğrencilerimi kutluyoruz. Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde yansıttıklarını buradan bir kez daha görüyoruz. Onların üzerinde düşüldüğü zaman ne kadar becerikli olduklarını, ilgilenildiğinde ve kendilerine güven verildiğinde çok güzel eserler ortaya çıktığını hep beraber görüyoruz" diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Fahrettin İlköğretim Okulu öğrencilerinin açmış olduğu Kuyumcular Sokağı'ndaki resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, belediye binasına asılmak üzere 4 adet resim alarak sergiye katkıda bulundu. Resim sergisinin 1 hafta süreyle açık kalacağı belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 16:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?