8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

İLKSAN'ın feshi talebi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin'in Nusaybin İlçe Temsilciliği, İlkokul Öğretmenleri Yardım Sandığı'nın (İLKSAN) feshedilmesini istedi.

Sendika Temsilcisi Abdulselam Demir tarafından yapılan açıklamada, "250 bin üyesi bulunan devasa yardım sandığı İLKSAN'ın benzerleri kar edip üyelerini ihya ederken öğretmenlerin yardım sandığı yolsuzluklarla anılmaktadır. Arsa skandalı hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Dönemin Cumhurbaşkanının 'Verdimse ben verdim' ifadesi,
herkesin malumudur" dedi.

27 Nisan'da il ve ilçelerde yapılacak İLKSAN seçimleri öncesi Eğitim Bir-Sen Nusaybin Temsilciliği tarafından İLKSAN'ın feshinin istendiği bir açıklama yapıldı. Eğitim Bir-Sen Nusaybin Temsilciliği'nde ''Bugün 27 Nisan, yok olsun İLKSAN''

başlıklı bir açıklama yapan ilçe temsilcisi Abdulselam Demir, İLKSAN'ın bugün ciddi bir küçülme yaşayarak, üyelerinin ödediği parayı reel olarak değerlendiremez duruma geldiğini belirterek, "Geliri sadece faiz olan İLKSAN, faizlerin artmasını bekleyerek zararını kapatmayı hesap etmektedir. Ülkemizde faiz düşerken ve 70 milyon insan bundan memnun kalırken İLKSAN yöneticileri faizlerin yükselmesini beklemektedir. Bugüne kadar kimi sendikalar İLKSAN'ı çiftlik gibi görüp bu kurumu ele geçirmenin çabası içerisinde olmuş ve bütün genel kurullarda da bunun için kavga ederek delegelerin seçme becerisini ipotek altına almışlardır. Yakın zaman önce 27 Ocak 2007 akşamı Başkent Öğretmen Evi'ndeki 5. dönem 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nda gazete ve TV kanallarına 'Öğretmenlerin kavgası' diye manşet olan iki sendika yanlıları arasındaki kavga, belleğimizde derin bir iz bırakmıştır" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen üyesi delegeler tarafından feshine yönelik verilen önergenin 83 oya karşı 95 oyla reddedilmesine değinen Demir, "Bu, feshedilmesine dönük iradenin oluştuğunu göstermektedir. Bütün üyelerin katılacağı referandum talebimiz, bir sendika üyesi delegelerin sendikaları tarafından yönlendirilmesi neticesinde kabul edilmemiştir. Birileri bu kurum yöneticilerinin beceriksizliklerine dur demelidir" şeklinde konuştu.

Demir, İLKSAN'a kayıtlı üyelerden zorla para kesintisi yapıldığını ileri sürerek kurumda yaşandığını iddia ettiği yolsuzluklar sebebiyle İLKSAN'ın derhal kapatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 18:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?