5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İmamlar özlük haklarını stiyor

Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Ali Kurt, din görevlilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.


Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Ali Kurt, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, toplumsal ittifakın temel unsuru olan camiler ve din görevlilerinin sadece bir hafta içerisinde anılmasının yeterli olmayacağını vurgulayarak, "Bugün ekonomik, sosyal ve özlük haklar noktasında birçok sıkıntıya rağmen görev yapan 80 bini aşkın din görevlisi, büyük fedakarlıklar göstererek görevlerine devam edebilmektedir. Din mefhumu en ilkelinden en gelişmişine tüm toplumların hayatlarında var olagelmiştir. Tarihte dinsiz fertler olsa dahi, dinsiz toplumlar olmamıştır. Her toplum basit veya kompleks, hak veya batıl bir dine inanmış ve dinler o toplumların belirleyici kurumu olmuştur. Din hizmetini yürüten insanlar daima birlik ve beraberliğin sembolü, temsilcisi ve belirleyicisi olmuştur. İnsanların ibadetlerini yürütebilmesi için ne kadar mescide ihtiyaç varsa, din hizmeti ve eğitimi için de din görevlilerine ihtiyaç vardır. Halkın dini konularda sağlam bilgiye ulaşabilmesi
de yine din görevlileri ve camiler sayesinde mümkündür. Aksi durumlar fertleri yanlış dini algıların ve radikal söylemlerin kucağına iter. Bu da toplumda gerginlik, çatışma ve infialin oluşmasına zemin hazırlar" dedi.
Doğru bir din hizmeti için din görevlilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesinin şart olduğuna dikkat çeken Kurt, "Bu minvalde normal mesainin üzerinde görev yapan din görevlilerine hafta sonu ve bayram günlerinde ek bir ücretin ödenmesi, hizmetin verimliliği için Ramazan ayında teşvik amaçlı bir ödemenin yapılması, Kur'an kursu öğreticilerine MEB'de olduğu gibi eğitim-öğretim yılı başında eğitim yardımı yapılması, sayıları 5 bini bulan ve sözleşmeleri yeni biten 4/C'li sözleşmeli Kur'an kursu öğreticilerinin bir an evvel 4/B statüsüne geçirilmeleri ve özlük haklarında iyileştirmelerin yapılması, köyde görev yapan personel çocuklarına burs ve yurt imkanı sağlanması, üniversitede okuyan personel çocuklarına Diyanet Vakfı'nın düzenli olarak burs ödemesi, özellikle bölgemizde sıkıntısı ciddi anlamda devam eden istihdam ve lojman sorununun halledilmesi, hemen halledilmesi mümkün görünmeyen lojman probleminin hallolana kadar Diyanet Vakfı'nın kirada oturan personele kira yardımı yapması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.


Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din dersinin zorunluluğuna dair görüşüne de destek verdiklerini belirterek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:


"Bizler de Diyanet-Sen Mardin Şubesi olarak din dersinin zorunlu ders olarak devam etmesini, ülke menfaati için zorunlu bir durum olarak addetmekteyiz. 80 bini aşkın personeliyle Türkiye'nin en büyük kurumlarından olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu sıkıntılarına yetkililerin bir an evvel çözüm bulması, gelecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda bu problemlerin bir nebze de olsa çözüme kavuşturulması, Diyanet-Sen Mardin Şubesi olarak en büyük temennimizdir."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?