5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İnek kurtarma operasyonu

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde su içirilmek için su kuyusu başına götürülen hayvanlardan biri 4 metrelik kuyuya düştü. Çoban Abdurraman Engin'in haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri 30 dakikalık çalışma sonucu ineği çıkardı.

Nusaybin'in Kalecik Köyü'nde çoban Abdurrahman Engin, kırsal kesimde otlattığı hayvanları susayınca onları bölgede bulunan bir su kuyusunun başına götürdü. Hayvanlar burada birbirlerini boznuzlayınca, bir inek 4 metre derinliğindeki su kuyusuna düştü. Hayvanı kendi çabalarıyla kurtaramayan çoban Abdurrahman Engin, Nusaybin itfaiyesini isteyerek yardım istedi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri yarı beline kadar su içinde bulunan hayvanı kalın iple bağlayıp, itfaiye aracının da yardımıyla 30 dakika süren çalışma sonunda kuyudan çıkardı.

Çoban Abdurrahman Engin, ineğin kurtarılmasına çok sevindiğini anlatırken, "Değeri 1500 lira olan hayvanı kurtarmak için saatlerce uğraştım ama başaramadım. Haber verdiğim itfaiye ekiplerinin gelip kurtarması hayvanın telef olmasını önledi" dedi.

...
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2012 Pazartesi 18:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?