8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

İnşaat ustalarına seramik kursu

Uşak Seramik, Mardin'de inşaat ustalarına verdiği usta eğitim seminerleriyle bir nevi 'yüksek lisans' yaptırıyor.


Uşak Seramik, Mardin Bayisi Hakan Ticaret vasıtasıyla Mardin ve bölgesindeki seramik döşeme ustalarına bir seminer düzenledi. Artuklu Butik Otel'de verilen usta eğitim seminerine katılan 200'e yakın seramik ustasına ürünleri kadar verdiği hizmet kalitesiyle de tüketici memnuniyetini artırmak ve ustaların yeni teknolojik bilgilerle donatılarak geliştirilmesi için eğitim verildi.


Uşak Seramik Genel Müdürü Yusuf Yurdunusever, Türkiye'nin seramik üretiminde 400 milyon metrekare kapasitesi ile dünyada beşinci büyük üretici olduğunu belirterek kendilerinin de 12 milyon metrekare kapasite ile sektörün en önde gelen ve köklü fabrikalarından biri olduğunu söyledi. Usta eğitim seminerlerinde, ustalara seramik ürünlerinin uygulama aşamasında doğru kullanılması hedeflendiği gibi yapı kimyasalları hakkında da bilgi verdiklerini ifade eden Yurdunusever, ürünlerinde, teknoloji ve tasarımı bir araya getirerek yenilikçi ve fonksiyonel ürünler sunduklarını anlattı. Usta eğitim seminerlerinde, soru - cevap şeklinde interaktif bir ortam yaptıklarını anlatan Yurdunusever, "Böylece ustalar, sıklıkla karşılaştıkları sorunları anlatarak, çözümleri yönünde eğitimcilerden bilgi alma imkanı buluyor" dedi.


17 yıldan beri seramik ustası olarak çalıştığını belirten Mehmet Kozan ise "Seminere katılmadan önce çok iyi bir usta olduğumu düşünüyordum ama bilmediğim çok şey varmış" diye konuştu. Seminerde pazarlama ve kalite kontrol konularında da ustalara bilgi verilirken seminer sonunda ise ustalara tulum ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 15:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?