7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

İnsan Hakları Komisyonu Mardin'de

TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME ALT KOMİSYONU MARDİN'DE

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Sosyal Hizmetler Kurumlarında yaşanan sorunları yerinde araştırmak üzere kurduğu Alt Komisyon, Başkan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş eşliğinde Mardin'e geldi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam, AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, DSP İstanbul Milletvekili Jale Ağırbaş, Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Firik ve Komisyon Uzman yardımcısı Abdussamet Sığırtmaç'dan oluşan Komisyon, Başkan Mustafa Ataş ile birlikte Mardin Valisi Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti. Alt Komisyon ekibinin yarın çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları ve YİBO'larda incelemelerde bulunacağı belirtildi. Alt Komisyon Başkanı Mustafa Ataş, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu'nun Mardin'de, çocuk yetiştirme yurtlarında, çocuk yuvalarında, çocuk ve gençlik merkezlerinde, çocuklar ve gençlerin insan hakkı ihlali noktasında uygulamada herhangi bir eksiklik yaşanıp yaşanmadığını inceleyeceklerini söyledi.

Komisyon hakkında bilgi veren Ataş, "Komisyonumuz 6 milletvekilinden oluşmaktadır. Biz yazın Meclis tatile girmeden önce 3 ilde bir çalışma yaptık. Tekirdağ, Çanakkale ve Mersin. Dönem sonuna kadar da 8-9 ilde daha bu çalışmalara başlayacağız. Sosyal hizmetlerde, çocuk yuvalarında bu gibi kurumlarda incelemelerde bulunuyoruz. Bunların iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Onun için Mardin'deyiz. Yarın akşam Diyarbakır'a gidip aynı çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.

Hazırladıkları raporların TBMM gündeminde konuşulduğunu, ilgili kurumlara gönderdiklerini ve yaşanan aksaklıkları ilgili bakanlara ilettiklerini ifade eden Ataş konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gittiğimiz hiçbir yerde sorun yok dersek doğru olmaz. Ama gittiğimiz yerlerde de büyük sorunlarla karşılaşıyoruz desek bu da doğru olmaz. Bazı yerlerde birtakım sıkıntılar görebiliyorsunuz. İnsan olan yerlerde bunlar doğal şeyler. Kurumlarımızda da bizim hoşumuza gitmeyen birtakım davranışlar ve eksikliklerle karşılaşıyoruz. Ama ziyaret ettiğimiz 3 ilde de böyle bir sorun görmedik."

TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME ALT KOMİSYONU MARDİN'DE
TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME ALT KOMİSYONU MARDİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 14:56:05
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 15:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?