5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İpekçi Mardin'de ev arıyor

Mardin'de açılacak Yerel Kıyafetler Tasarımı Cemil İpekçi Atölyesi'nde 40 kadına eğitim verecek olan ünlü modacı Cemil İpekçi, kentte tarih bir evi kiralayacak.

"Çok Amaçlı Toplum Merkezinin Sosyal Destek Projesi" kapsamında eğitilecek kadınlarla görüşmek, moda ve tasarım okulu binasında sürdürülen çalışmaları yerinde görmek üzere Mardin'e gelen Cemil İpekçi, tarihi bir ev kiralayacağını söyledi. Cemil İpekçi, moda tasarım okulu çalışmalarını izlemek üzere ayda birkaç kez Mardin'e geleceğini belirterek, "Mardin tarihi yapısıyla bana çok ilginç geldi. Moda ve tasarım okulu için ayda her ay birkaç defa Mardin'e geleceğim. Tarihi bir Mardin evini restore ederek ve
zevkime göre döşeyerek geldiğimde bu evde kalmak istiyorum. Bu örnek bir Mardin evi olacak. İstanbul'dakiler Mardin'de ev tutmamı istemiyor. Çünkü ev döşersem her ay 10 günümü burada geçireceğim. Bu da işlerin aksamasına neden olacak. Ama kararlıyım ev tutup döşeyeceğim" dedi.

Ataerkil aile yapısının sürmesinde kadınların etken olduğuna dikkat çeken İpekçi, aile ve toplum içinde her şeyi kadının döndürdüğünü söyledi. Sosyal statüsü yüksek olan kadınlardın bile dayak yemeyi kabul ettiğini ifade eden ünlü modacı, "Kadının mutlaka eğitilmesi gerekir. Kadınlar eğitilmeden, gelişmeden ve çağdaşlaşmadan söz edilemez. Dünyanın çağdaşlaşması kadının eğitilmesine endekslidir. Toplum içindeki kadının durumundan en fazla kadınlar sorumludur. Kadınlar doğurdukları erkek çocuklarının, babaları gibi olmasını ister" diye konuştu.  İpekçi, toplumların ve ülkelerin kalkınmasının eğitilmiş kadınlar ile mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?