7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Irak sınırına büyük sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terör örgütü PKK'ya karşı Irak ve İran sınırında başlattığı operasyonlar devam ederken sınır birliklerine sevkıyat da sürüyor.

Sınırdaki birliklere destek için demir yoluyla Mardin'in Nusaybin ilçesine getirilen askeri muhimmat, ambulans, paletli toplar ve frekans karıştırıcı cihazlar, karayoluyla sınır birliklerine sevk edildi.

Irak ve İran sınırları ile iç kesimlerinde sıkışan teröristlere bitirici darbeyi vurmak üzere bölgeye asker ve malzeme sevkıyatı sürüyor. Demiryoluyla Nusaybin Garı'na getirilen mühimmat, askeri ambulans, tank topları ve mayın tuzaklarına karşı frekans karıştırıcı cihazlar vagonlardan indirilerek 2. Hudut Taburu'na götürüldü. Askeri araçlara yüklenen mühimmat, birinci derece askeri yasak bölge olarak kullanılan Nusaybin-Kamışlı sınır bölgesinden Demirtepe Karakolu'na götürülerek buradaki tali yoldan İpek Yolu'na çıkarıldı. Askeri muhimmat taşıyan konvoyun güvenliğini ise helikopterler sağladı. Sınır birliklerini takviye amacıyla sevkedildikleri öğrenilen askeri konvoy, Irak'ın kuzey bölgesine yakın konumdaki Şırnak'ın Cizre ilçesine doğru hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 16:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?