7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Irak'ın yeniden yapılanması, Mardin'i kalkındıracak

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Bedrettin Karaboğa, Irak’ın yeniden yapılanmasının Mardin’i kalkındıracağını söyledi.

GÜNSİAD Başkanı Bedrettin Karaboğa, Türkiye’de Irak kriziyle yaşanan ekonominin kötü gidişatı yüzünden Mardin Organize Sanayi ve Serbest Bölge’de toplam 45 adet fabrikanın kapandığını söyledi. Karaboğa, önümüzdeki 2004 yılı başında Irak’ta başlaması muhtemel yeni yapılanmadan Mardin’in büyük beklentileri olduğunu kaydetti.

Irak’a dönük sınır ticaretinin geliştirilmesi yönünde ikinci bir kapının açılımının çok isabetli bir karar olacağını ifade eden Karaboğa, "Mardin Organize Sanayi Bölgesi ile Serbest Bölge’de faaliyet gösteren ve şu anda kapalı olan 45 fabrikamızın tarım ve tarıma dayalı ürünlerin ihracı ile yeniden açılması söz konusudur. Yüzlerce insanımız işsizlikten kurtulup yeniden üretime geçecek tesislerde işe başlayacaktır. Bu yönde Irak ile ilişkilerimiz ticari manada devam ediyor. Olumlu gelişmeler katedildi. Hedefimiz Mardin’in bel kemiği konumundaki Organize Saniye Bölgesi ile Serbest Bölge’deki yüzü aşkın fabrikayı yeniden ayağa kaldırmaktır. Bu yöndeki ekonomik gelişmelerde beklentimizden çok daha iyi seyrediyor" dedi.

MARDİN (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2003 Cuma 12:34:31
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?