5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İranlı hırsızlar yakalandı

Mardin'in Midyat ilçesine gelen İran uyruklu 3 kişi, kuyumcudan tırnakçılık diye tabir edilen hırsızlık yöntemiyle para çalmaya çalışırken iş yeri sahibinin uyanıklığı sayesinde yakalandı.

Mardin'in Midyat ilçesinde kuyumculuk yapan bir işyerine giren 2'si kadın biri 3 kişi, kuyumcuyu oyalamak ve paraları değiştirmek isterken iş yeri sahibinin olayı fark etmesi ve esnafın yardımı ile yakalandı. İranlı Amir Abrami (22), Arezo Pahangeh (21) ve Afsone Pahangeh (17) adlı zanlılar, polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre İranlılar, iş yeri sahibine İran'dan geldiklerini, Türk parasının en büyük banknotunu merak ettiklerini ve görmek istediklerini belirttiler. İş yeri sahibi de kasadan çıkardığı paraları göstererek yardımcı oldu. Paraları başka paralar ile değiştirdiklerini fark eden iş yeri sahibi, durumu yetkililere haber verdi. Yaklaşık 5 bin TL parayı başka paralarla değiştirdikleri iddia edilen zanlıların üzerinde birçok ülkeye ait değişik paralar taşıdıkları öğrenildi. İş yeri sahibinin şikayeti üzerine polis ekipleri İranlı 3 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlıların yaklaşık 3 ay önce İran'dan Ağrı Gürbulak sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edildi. Hatay plakalı lüks bir otomobil ile geldikleri anlaşılan ve aracı da tanıdıkları bir şahıstan emanet aldıkları belirtilen İranlılar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Zanlılar, geceyi karakolda geçirdiler. Zanlıların bugün savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 12:54:04
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 23:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?