5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İş-Kur vasıflı eleman yetiştirecek

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) Mardin İl Müdürlüğü, istihdama yönelik olarak aranan elemanları yetiştirmek için kurslar açacak.

Aranan vasıflı elemanlar konusunda iş gücü piyasası araştırmasını başlatan İş-Kur Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan personeli tespit ederek mesleki eğitim kurslarını açacak. Ülkenin ve Mardin'in en önemli sorunları arasında yer alan işsizliğin önüne geçebilme adına İş-Kur olarak önemli bir çalışma başlattıklarını belirten Kurum Müdürü Abdurrahim Akdağ, "İşsizlikten yakınan vatandaşlarımız ve istedikleri niteliklerde elemanı bulamadıkları gerekçesiyle yakınan iş verenler İş-Kur'un yeni projesiyle bir hayli rahatlayacak. Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere sanayi ve turizm kuruluşlarında anketler yapıyoruz. Ona göre en çok aranan elemanı tespit ederek, bu yönde mesleki eğitim vermeyi planlıyoruz."dedi.

2008 yılı mesleki eğitim programlarını da elde edecekleri veriler ışığında belirleyeceklerini belirten Akdağ, hedeflerinin istihdam imkanı sağlayarak hem iş verene hem de vatandaşa katkı sağmak olduğunu kaydetti. Son günlerde büyük bir trend yakalayan telkari alanında kurs açtıklarını hatırlatan Akdağ, ağaç oyma, mobilya ve yöresel motifler taşıyan hediyelik eşya, atık kağıt toplama ve çeşitli ebatlarda kağıt üretme projesi kabul edilmiş olup, toplam üç kurs için 159 bin 921 YTL ödenek tahsis edildiğini dikkat çekti. Akdağ ayrıca kendilerine yapılan başvurular arasında temininde güçlük çekilen mesleklerin iş makinesi operatörü, inşaat kalıpçısı, gıda mühendisi ve demir doğramacı olduğunu kaydetti.

Son yıllarda Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) projesine de büyük önem verdiklerini anlatan İş-Kur Müdürü Akdağ, şu bilgileri verdi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yayınladığı genelgeye göre bünyemizdeki personellerle birlikte kayıt dışı istihdamla ilgili çalışma başlattık. İlçelere giderek öğrenciler ve esnaflarla bilgilendirme toplantılarını sürdürüyoruz. Yabancı uyruklu kaçak işçi olsun küçük yaşta çocuk çalıştıranlar olsun artık karşılarında bizleri bulacak. Bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. İş-Kur olarak istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası işlemlerini yürütmek, meslek eğitimi ve işgücü uyum programları uygulamak, istihdam ve işgücü eğitimleri vermekle görevliyiz. Kasım 2007 tarihi itibariyle okur-yazar olmayan 95, okur-yazar 47, ilköğretim 770, lise 885, ön lisans 134, lisans 109 ve 1 kişi de yüksek lisans olmak üzere toplam 2 bin 41 kayıtlı işsiz mevcuttur."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 17:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nesrullah yıldırım IP: 88.254.48.xxx Tarih : 27.11.2007 21:03:01

sayın başkanım ben şuan işsizim kaynakçıyım ayrıca güvenlik kartımda vardır silahsızdır işsizim evli vede iki çocuk babasıyım iş arıyorum mümkünse iş verseniz iyi olur nesrullah yıldırım tel 0535 443 76 86 dır iyi çalışmalar.