5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İşadamından eğitime büyük katkı

Mardinli hayırsever iş adamı Sadık Yay tarafından yaptırılan kendi ve eşinin adını taşıyan Sadık-Gurbet Yay Anaokulu törenle açıldı.

Yenişehir semtinde bulunan anaokulun açılışına Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Vali Yardımcıları Yavuz Selim Süzer ve A. Ferhat Özen, Hayatboyu Eğitim Gelişim Derneği Başkanı Adem Solak, İşadamı Sadık Yay ve çok sayıda davetli katıldı. Anaokulun açılış konuşmasını yapan İşadamı Sadık Yay, Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlığın ve eğitimin meşalesini yaktığı yoldan gitmenin kendilerine verdiği mutluluğu dile getirdi. Yay, "Bu meşale bugünün çocukları, yarının gençleri ve aydın insanları olarak bizleri aydınlık günlere götürecektir" dedi.

Kalıcı olan tek yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade eden hayırsever İşadamı Yay, "Yarının gençleri olacak çocuklarımızın daha iyi yetiştirmeye katkı yapmanın verdiği haz ve duyguyu tarif etmede zorlanıyorum. Okula gidemeyen okul hasreti çeken yavrularımızın okula kavuşması için her Türk vatandaşının üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. Bu konuda tek temennimiz Mardinli hayır severlerimizin de bu gibi eğitim kurumlarımızın çoğalmasında gereken hassasiyeti göstermeleridir" şeklinde konuştu

Bir ulusun kalkınmasında en büyük rolü eğitimin aldığını belirten Vali Hasan Duruer ise "Mardin'e ilk geldiğimde ilk söylediğim şey eğitim, eğitim eğitimdi. Ve şimdi de diyoruz ki eğitim. Bu memleketin en büyük problemi, en büyük sıkıntılarından bir tanesi eğitimdir. İlimizde eğitimi istenilen seviye çıkartmak için şuan 2.500 dersliğe ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımızı Sivil Toplum Kuruluşların, hayırsever iş adamların, bu memleketi gerçekten seven, eğitime katkıda bulunmak isteyen insanların gayretiyle, çalışmaları ile çözüm bulabiliriz.

Eğer toplumu eğitmek istiyorsak, muhakkak kız çocukları ve kadınları eğitmeliyiz ve okula, okul öncesi eğitimine başlamalıyız. İnsanların hayat boyu öğrendiklerinin belki yüzde 70-80'i 7 yaşına kadar olan dönemdir. İnsanın zekası ve kişiliğinin şekillenmesi küçük yaşlarda oluştuğu gerçeği, okul öncesi eğitimin değerini ve önemini daha da ortaya çıkarmaktadır. Küçük çocuklarımızın burada eğitim alması fevkalade güzel bir hadisedir. Böyle bir hayırlı hizmetin
parayla pulla, makam ve mevki ile, değiştirilemez" dedi.
Konuşmaların ardından Sadık-Gurbet Yay Anaokulu hizmete açıldı. Vali Hasan Duruer, hayırsever iş adamına eğitime verdiği katkıdan dolayı plaket verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?