3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

İşadamlarından Suriye çıkartması

Mardinli sanayici ve tüccarlardan oluşan bir heyet, Suriye'nin başkenti Şam'da, yerel yönetimlerin modernizasyonuyla ilgili düzenlenen toplantı ve fuarlara katılacak. 

Gezi hakkında bilgi veren Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Suriye Hükümeti'nin Avrupa Birliği'nin (AB) de 18 milyon Euro ile destek verdiği, yerel yönetimlerin modernizasyonuna yönelik hazırladığı program kapsamında, Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenecek olan toplantı ve fuarlara katılacaklarını söyledi.

Programın, yerel yönetimlerin mevzuatlarının modelleştirilmesini, Yerel İdareler Bakanlığı'nın (Ministry of Local Administration) yeniden yapılanmasını ve Halep, Şam, Lazkiye, Tartus, Humus, Deyrizor gibi önemli şehirlerdeki çeşitli projeleri içerdiğini açıklayan Tutaşı, "Söz konusu projeler, şehirleşme ve şehir planlama, gayri resmi yapılaşmanın düzeltilmesi, trafik ve ulaşıma yönelik çalışmalar, şehirlerin katı atık yakıt yönetimi ve Şam şehrinin eski kısımlarının geliştirilmesini ihtiva etmektedir. 

Suriye ile olan coğrafi ve kültürel yakınlığımızın yanı sıra bu bölgedeki iş yapma tecrübesi en yüksek özel sektörün Türkiye'de bulunmasından dolayı, bu projelerde Türk şirketleri en geniş şekilde yer alabilecek potansiyele sahiptirler" dedi.
 
9-11 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan programla iki ülke arasında günden güne iyileşen siyasi ilişkilerle birlikte ticari ilişkilerinde en üst seviyeye çıkacağını belirten Tutaşı, toplantılara İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun da katılacağını hatırlattı. Program kapsamında yapılacak olan toplantılarda ele alınacak konular hakkında da bilgi veren Tutaşı, "Toplantılarda görüşülecek konular, hizmet sektöründen yol yapımı, kanalizasyon sistemi ve pis su arıtma tesisleri inşası, katı atık yönetiminden atık toplama araçları, tasnif makineleri, atık işleme tesisleri, konut inşası ve şehirleşmeye yönelik faaliyetler, kenar mahallerin ıslahı, turizm, otel inşası, turizm turlarının organize edilmesi ve işletilmesi, ekipman olarak hafriyat makineleri ve araç temini, yangın söndürme araç ve ekipmanı, çevre korumaya yönelik müşavirlik ve araştırma hizmetlerinden oluşuyor. 

Mardinli işadamlarının bu projeleri yakından tanıması ve Suriyeli meslektaşlarıyla temas ve görüşmelerin yapılması amacıyla, Şam'da düzenlenecek programlara bir heyet halinde gideceğiz" diye konuştu.
Tutaşı, programa Vali Mehmet Kılıçlar ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun da katılacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 12:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?