5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İşitme engellilere özel ilgi

Mardin'in Midyat ilçesindeki Gazi Yatlı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) işitme engelliler için özel bir sınıf açılıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, devletin son çıkardığı yasa ile özürlülerin yaşam şartlarının iyileştirmesini sağladığını belirterek, "Bu gelişmelerin yanı sıra Midyat'ta önemli adımlar atılıyor. Öğrenci velilerinden gelen talepler doğrultusunda işitme engelliler için alt sınıf oluşturulması çalışması başlattık. Bunun için en uygun olan Gazi YİBO'da bir sınıf oluşturduk. Önümüzdeki günlerde kayıtlar alınarak ve öğretmen ataması yapılarak işitme engelliler için hazır hale getirilmesi sağlanacak''
dedi.

İşitme engellilerin kendi ailelerinin yanında ve gündüzlü olarak eğitim almalarını amaçladıklarını belirten İleri, "Özel eğitim sınıfı ortamı ile bu çocuklarımızdaki sosyal ve duygusal engellerin ortadan kaldırılmasının yanında, söz konusu eğitim ortamı işitme özürlü grubundaki ilk ortam olması ve özrün normal eğitim içerisindeki kaynaştırılması açılarından da önem taşımaktadır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 10:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?