5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İsrail' i kınama mitingi düzenlendi

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları Mardin'de sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen mitingde protesto edildi.
Diyarbakır Kapı Mahallesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen ve ellerinde Filistin bayrakları ve Kürtçe pankartlar bulunan 200 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında miting alanına geldi. Mardin Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen mitinge KESK, Mardin Barış Meclisi, TTB, Belediye-İş, TMMOB, İHD, Çevre Derneği, DTP, Saadet Partisi, CHP, OÇG Girişimi, Eczacılar Odası ve Sakatlar Derneği temsilcileri katıldı. Mitingde Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Doğan Angay, İsrail uçaklarının Gazze
şeridini füze yağmuruna tuttuğunu belirterek, ''Dün itibari ile ölü sayısı 800, yaralı sayısı 2 bine ulaşmış durumda. Filistin çocuklarının çığlıklarını duyanlar insanlıklarını sorguladı. İsrail canavarını ortaya çıkaranlar ve onunla işbirliği yapanlar timsah gözyaşı döküyor. İsrail ordusu hiçbir şeye ve hiç kimseye aldırış etmeden Filistin'e kara operasyonunu başlattı. Filistinliler ise onurlarını, topraklarını ve canlarını korumak için üçüncü intifadaya hazırlanıyorlar'' dedi.
Türkçe açıklamanın ardından emekli öğretmen Abdulvahap Omuzlar, Arapça bir basın açıklamasını okudu. Omuzlar, Filistin halkına seslenerek, ''Bu topraklar kanımız ile yoğrulmuş. Cihadınızdan geri dönmeyin. Memleketiniz Gazze'yi terk etmeyiniz, Filistin toprağını terk etmeyiniz. Biz sizinleyiz. Her musibet her hak insan hakkıdır. Evlat Hakkıdır. Kadın hakkıdır. Biz çocuklarımızla, kadınlarımızla ve evlatlarımızla sizinleyiz. Uygar olan sefil olanları ortaya çıkardı. Katliamların ve kölelerin sorumluları
onlardır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından miting tekbirler getirilerek olaysız bir şekilde sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 16:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru IP: 78.167.88.xxx Tarih : 18.01.2009 14:23:44

israili kınıorum... bunun yanında iranı arabistanıda kınorum ellerini vicdanlarına koysunlar ve bişeyler yapsınlar.eger vicdanlarıda yoksa düşünsünler ki dünyada ki müslüman sayısı azalıo belki bu sebeple kardeslerimizi kaybetmeyiz..ne olur bişeyler yapınnn!!!