5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İsrail protesto edildi

Mardin'de yaklaşık 3 bin kişi İsrail'in Gazze'de çoluk çocuk demeden masum insanları katletmesine tepki göstermek amacıyla bir araya geldi.

Yenişehir semtinde ellerinde Filistin bayrakları ile Filistin'in direniş simgesi olan Ahmet Yasin'in posterlerini taşıyan vatandaşlar sık sık İsrail aleyhine sloganlar atarak yapılan saldırı ve vahşeti kınadılar. Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler tarafından organize edilen mitingde komite adına bir konuşma yapan Bilal Admir, ABD ve Batı'nın şımarık çocuğu İsrail'in, Müslüman, mazlum Filistin halkına karşı yaptığı katliamlara bir yenisini daha eklediğini belirterek, Gazze'de yaklaşık 400 masum insan şehit olurken, bin 400 kişinin de yaralandığını söyledi. Admir, ''Kuruluşundan beri İsrail'in masum insanlara yaptığı katliamları şiddetle kınıyoruz. Bu vahşet ve kan deryası sadece İsrail'i değil, İsrail'e suskunluğu ve tepkisizliği ile cesaret veren herkesi boğacaktır. İsrail'in yaptığı bir insanlık suçudur. Kolları taşlarla kırılan çocukların, evlerin önünde kurşunlanan babaların, içlerinde eş ve çocukları bulunduğu halde dinamitlenen evlerin hesapları mutlaka sorulacaktır. İslam dünyasının ve bizlerin basiret ve şuur içinde yaşamasını ittifak ve ittihad etmelerini temenni ediyoruz" dedi.
Miting sonunda sık sık İsrail'e tepki gösteren vatandaşlar tekbirler eşliğinde miting alanından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 17:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamuran IP: 88.252.20.xxx Tarih : 3.01.2009 18:16:13

bu kafirlerin, müslüman filistin halkına yaptıkları yanlarına kalmaz insanlar yapmasada ALLAH onların yanlarına bırakmaz İNŞAALAH KARDEŞLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ