3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

İşsiz babaya üçüz bebek sürprizi

Mardin'de üçüz sahibi olan 26 yaşındaki işsiz baba Orhan Kalitçin, kendilerine yardım edecek hayırsever işadamının ismini çocuklarına vereceğini söyledi. 

2 yıllık evli olan Orhan-Melek Kalitçin çiftinin sezaryenle doğum sonucu biri erkek 2'si kız üçüz bebekleri dünyaya geldi. Bir bebek beklerken üçüzleri olan Kalitçin çiftini ise geçim endişesi sardı. İşsiz olduğunu ve kendilerine yardım eli uzatacak hayırseverlerin isimlerini üçüzlerine vereceklerini belirten Orhan Kalitçin, Allah'ın takdirine boyun eğmekten başka çaresinin olmadığını dile getirdi. Kalitçin, "İşsiz, beş parasız ve çaresizim. Ben ve eşimi babam ve akrabalarım doyuruyor. Üçüzleri ise nasıl doyuracağımı bilemiyorum. Annelerine dengeli bir beslenme olanağı sağlayamazsam çocukların yaşama şansı da zayıflar. Bu nedenle, bize yardım eli uzatacak hayırseverlerin isterlerse isimlerini üçüzlere vererek, onlara vefa borcunu yaşamları boyunca sürdüreceğiz. Bu yardım bana bir iş imkanı sağlayacak şekilde de olabilir. Mübarek Ramazan ayı arifesinde bu doğum sürpriziyle karşılaştık. Başımıza gelen bir başkasının da başına gelebilir" dedi. 

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kuvöze alınan bebeklerin son derece sağlıklı olduğunu söyleyen Hastane Başhekimi Dr. Adem Özden ise, "Yeni doğan bebeklere çok iyi bakılması gerekiyor. Anne sütü yeterli olmayacaktır. Bu nedenle, ek gıdalar ve mamalara ihtiyaç olacaktır. İşsiz baba ve annenin gerçekten de işi, mali yükümlülük yönünden bir hayli zor. Bu nedenle, hayırseverlerin kendilerine yardım eli uzatmasını biz de umut ediyoruz. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu. 

Hastanede üçüzler ilgi odağı olurken, diğer hasta yakınları da yoksul aileye hayırseverlerin duyarlı davranması için dua ettiklerini ifade etti. 
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 19:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?