7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

İstanbul ve Mardinli öğrenciler buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında İstanbul'dan 360 öğrenci Mardin'e geldi.

Konuk öğrenciler, Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer ve projeden sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selim Uçar tarafından karşılandı. Anadolu Öğretmen Lisesi'nde sabah kahvaltılarını yapan öğrenciler, Mardin'de tarihi mekanları gezecek. 3 gün boyunca valiliğin misafir edeceği öğrenciler, 2 gün de daha önce belirlenen aileler tarafından ağırlanacak. Proje kapsamında Mardin'e çeşitli illerden bin 440 öğrenci gelecek.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, öğrencilerin en iyi şekilde ağırlanacağını belirterek, "Gönül Köprüsü Projesi"nin Türkiye'nin doğusundaki öğrencileri batıdaki akranlarıyla buluşturarak kaynaştıracağını söyledi. Kılıçlar, "Ülkemizin her bölgesi, her ilçesi, her belde ve köyü farklı güzellik ve özelliklere sahiptir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün pekişmesi açısından toplumsal kaynaşma, sosyal entegrasyonun önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin çeşitliliğini, zenginliklerini, güzelliklerini genç nesillerimizin kaynaşarak ve ortak değerler etrafında buluşarak görmelerini önemsiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 19:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?