2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

İşte vekillerin performansı

TÜMİKOM MARDİN MİLLETVEKİLLERİ PERFORMANS RAPORUNU AÇIKLADI

Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM), Mardin milletvekillerinin genel performanslarının TBMM'nin genel ortalamasının altında olduğunu açıkladı.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HTSO) konferans salonunda yapılan toplantıya TÜMİKOM Genel Koordinatörü Kurucu Başkan Mustafa Durna ile TÜMİKOM Mardin Gönüllü Temsilcisi Musa Gökçen başkanlık etti. Toplantıda 23. dönüm 3. yasama yılında Mardin milletvekilleri TBMM'ndeki etkinlikleri ele alındı. Has Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu ile bazı sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri katıldı. Durna, genel performansta yasama ve denetleme etkinliğinde bütün Mardin Milletvekillerinin Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade ederek, buradaki amaçlarının sorgulayan seçmen, hesap veren siyasetçi için olduğunu, bundan sonra milletvekillerini takibe olarak yasama ve denetlemelerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Açıklanan istatistiki bilgilerle TÜMİKOM olarak bir çok defa milletvekillerinin hakarete varan tepkileri ile karşılaştıklarını ifade eden Durna, bir milletvekilinin raporunu hazırlamak için 150 bin sayfanın tarandığını kaydetti. TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna 23.dönem 3.yasama yılında Türkiye genelinde hakkında en çok yasama dokunulmazlığı istenen milletvekilinin 22 defa ile BDP Mardin milletvekili Emine Ayna olduğunu söyledi. Milletvekillerini izleme komitesi olarak TÜMİKOM'un dünyada bir ilk olduğunu dikkat çeken Durna, birçok ülkeden birçok STK'nın kendilerini örnek model aldığını işaret etti. Bugüne kadar hiçbir milletvekili ile yüz yüze görüşemediklerini dikkat çeken Durna, TÜMİKOM olarak mecliste yapılan birçok yenilikte imzalarının olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda Mardin milletvekillerinin TBMM genel etkinlik sayısının 13.16 olduğu açıklandı. Etkinlik sayısının 79 olduğu belirtilen açıklamada TBMM milletvekilleri genel performans ortalamasının ise 53,70 olduğu, buna göre milletvekillerinin genel performans ortalamasının yüzde 0,27 olup TBMM'nin genel ortalamasının altında olduğu belirtildi. TÜMİKOM Genel Koordinatörü Kurucu Başkan Mustafa Durana, yaptığı açıklamada, Mardin milletvekillerinin bireysel performans dağılımı DTP'nin eski eş başkanı Mardin Milletvekili Ahmet Türk yasama ve denetleme etkinliklerinde 26 etkinliği olup TBMM ortalamasının üstünde olduğunu söyledi. Durna, "BDP Milletvekili Emine Ayna 24 etkinlik, AK Parti milletvekilleri Cüneyt Yüksel 15 etkinlik, Gönül Bekin Şahkulubey 9, Mehmet Halit Demir 4, Süleyman Çelebi ise 1 etkinlikle TBMM genel ortalamasının altında bulunuyor. Bu rapor meclisin 45 bin sayfalık arşivinden derlenerek hazırlanmıştır. Mardin seçmenlerin oy verip meclise gönderdiği milletvekillerinin söz konusu yasama

döneminde TBMM'deki performanslarını Mardin halkıyla paylaşmak istedik. Halkımız böylelikle seçtiği insanların meclisteki genel performansını görmüş oluyor" şeklinde konuştu.

TÜMİKOM MARDİN MİLLETVEKİLLERİ PERFORMANS RAPORUNU AÇIKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 17:12:05
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 00:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?