7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

İşte yeni SODES projeleri

MARDİN'DE YENİ SODES PROJELERİ BASINA TANITILDI

Mardin Valiliği Sosyal Destek Programı'nın (SODES) 2010 yılı programı tanıtıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) toplantı salonunda tanıtımı yapılan toplantıya Mardin Vali yardımcısı Yavuz Selim Süzer, İl Planlama Müdürü Aziz Altınteri, Projeler Koordinatörü Turgay Altınok katıldı. Toplam 117 projenin kabul edildiği SODES projeleri arasında en çok projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olduğu belirtildi.

Vali yardımcısı Yavuz Selim Süzer, işsiz gençlere mesleki becerinin yanı sıra kadınların da mesleki eğitimden faydalanmasının hedeflendiği yaklaşık 10 milyon TL'lik projeler hakkında bilgi verdi.

SODES'in GAP'ın uygulandığı illerde sosyal destek amacıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Süzer, "Bu yıl 10 milyon TL tutarında 121 projemiz kabul gördü. SODES'te projelerin kabul edilebilmesi için sürdürülebilir olması, uygulayıcılarının yetkin olması ve projenin geri dönüşümünün olması gerekiyor. Bu yıl projelerde istihdam, kültür ve sanat ağırlıklı projeler daha çok uygun görüldü. Geçen yıl da bu yıl da projelerde eğitim konularına ağırlık verdik. Bu yıl çok ilginç ve yararlı projeler kabul edildi. Bunların arasında sivil toplum kuruluşlarının (STK) hazırladığı ÖSS ve SBS'ye hazırlık kursları. Buralarda özellikle fakir öğrencilere eğitim veriliyor. Eğitimle terör, demokratikleşme, insan hakları dahil her türlü sorunu çözebiliriz" dedi.

Vali Yardımcısı Süzer, bölgenin istihdam, sosyal, kültürel ve sportif yönden ciddi eksiklikleri olduğuna dikkat çekerek, kaynakların en iyi şekilde kullanılması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Projelerin hayata geçirilmesinden bitimine kadar Valilik olarak gerekli kontrolü yapacaklarını belirten Süzer, proje konusunda Mardin'ın önemli bir mesafe kat ettiğini ifade etti. SODES projelerinin istihdam, sosyal içerme ve kültür-sanat-spor olmak üzere üç ana başlığı kapsadığını ifade eden Süzer, projelerin bölgeye ciddi katkılar sağladığını bu nedenle projelerin başarıya ulaşması için ilgili kurum, kuruluş ve STK'ların çalışmalarını en güzel şekilde yapması gerektiğini kaydetti. Bölgenin istihdam, sosyal, kültürel ve sportif yönden ciddi eksiklikleri olduğuna dikkat çeken Süzer, bu nedenle kaynakların en iyi şekilde kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. Projelerde yasalara uygun titiz, şeffaf bir şekilde harcama yapılmasına özellikle dikkat ettiklerini ifade eden Süzer, proje uygulayıcısı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgüt yöneticilerinin basına her zaman bilgi vermelerini istedi. Süzer, proje uygulamalarının sıkı bir şekilde denetlenmesinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

MARDİN'DE YENİ SODES PROJELERİ BASINA TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 14:31:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?