5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İstiklal Marşı yarışması

Mardin merkez ve ilçelerinde bulunan ortaöğretim, ilköğretim ve okul öncesi öğrencileri arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 'İstiklal Marşı'nı güzel okuma' yarışması düzenlendi.

Mardin ve ilçe merkezlerinde bir ay süren yarışma sonunda birinciler İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde jürinin karşına çıktı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, ortaöğretim okulları arasında, Kızıltepe Lisesi'nden Çiğdem Bilek birinci, Mardin Lisesi'nden Yasemin Eryılmaz ikinci, Midyat Lisesi'nden Halat Korkmaz üçüncü oldu. İlköğretim okullarında Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu'ndan Umut Turan birinci, Midyat'tan Ali Duran ikinci, Nusaybin'den Zubeyde Zelal Ekmen üçüncü oldu.

Okul öncesi miniklerde ise, Mardin Sakarya Ayca Çaltekin İlköğretim Okulu öğrencisi Emel Ceylan birinci olurken, Midyat'tan Yasemin Sıla Genç ikinci, Savur ilçesinden M. Yusuf Adıgüzel ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere, Mardin Valisi Hasan Duruer ve törene katılanlar tarafından çeşitli ödüller verildi. Vali Hasan Duruer, bundan böyle yeni bir uygulama ile ilde düzenlenecek törenlerde inisiyatif ve sunuculuğun öğrenciler tarafından yapılacağını belirterek, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy''u övgü dolu ifadelerle andı. Duruer, "Büyük vatansever Mehmet Akif Ersoy'un söylediği gibi, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' Öğrencilerin hepsi istiklal Marşı'nı çok güzel okudu.

Bundan sonra bütün törenleri sunumunu öğrenciler yapacak. Böylelikle öğrencilerimizin kendilerini ifade etme ve kendilerine güven duymaları sağlanmış olacak" dedi.

Vali Duruer, okul öncesi öğrencisi Emel Ceylan ile yakından ilgilendi. Kücük Emel, Vali'nin elini öpünce, Vali Duruer, Emel Ceylan'ın önce elini öptü sonra yanaklarından öperek kucağına alıp sevdi. Okul öncesi öğrencisi Emel Ceylan'ın İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okumasını davetliler uzun süre alkışladı. Öğrenciler İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy ve Kurtuluş Savaşı'nı konu alan bir piyes sahneledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:12:00
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 19:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?