3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

İsveç Büyükelçisi Mardin'i AB'li kabul etti

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Ann Dismark ve sağlık alanında görev yapan 20 sivil toplum kuruluşu temsilcisi Mardin’e geldi. Büyükelçi Dismark, Mardin’in gerek tarihi yapısı ve gerekse halkından gördüğü yakınlığın kendisini bu topraklara sık sık getirdiğini ifade ederek, "Mardin kültürel değerleriyle, tarihi yapısı, insanlarının yaşam tarzı ve hoşgörüsüyle AB standartlarında bir kent konumundadır" dedi.

Büyük Mardin Oteli’nde Kadın Merkezi (KA-MER) tarafından heyet onuruna verilen kokteyle Vali Yardımcıları Ali Candan ve Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, KA-MER Başkanı Nebahat Akkoç ve çok sayıda davetli katıldı. İsveç Ankara Büyükelçisi Ann Dismark, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’de bulunduğu süre içinde bölgeye ve Mardin’e defalarca geldiğini, kentin kültürel değerleri, tarihi yapısı ve yöneticilerinin yoğun ilgisinin kendisini bu topraklara sık sık getirdiğini söyledi. Dismark, "Mardin, kültürel değerleriyle, tarihi yapısı, insanlarının yaşam tarzı ve hoşgörüsüyle, AB standartlarında bir kent konumundadır" diye konuştu.

Vali Vekili Ali Candan, İsveç Ankara Büyükelçisi Dismark ve sağlık alanında görev yapan sivil toplum kuruluşlarını kentlerinde görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Mardin’in kültür ve inanç turizmi bağlamında dünya insanlarına kapılarını açtığını kaydetti. Candan, "Dünya kenti Mardin, son zamanlarda inanç ve kültür turizmi yanında, kongre turizmi için de kapılarını açtı. Turizm sezonunda kentimize gösterilen ilgi, bizleri de heyecanlandırıyor. Kültürel değerleriyle, tarihi yapısı ve halkının yaşam tarzı ve hoşgörüsüyle AB standartlarında bir kent konumundadır. Sizlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

KA-MER Başkanı Nebahat Akkoç da, Mardin’in KA-MER için örnek ve anlamlı bir kent olduğunu dile getirdiği açıklamasında, "Türkiye’de bir ilki Mardin’de gerçekleştirdik. Yöneticiler ve belediye bize kucak açtı, adeta bizi omuzladı. 23 ayrı ilde KA-MER şubelerini açma hazırlığındayız. İsveç’te SİDE adlı bir kuruluş, her kadın için bir şans kapısı açmamızı sağlayacak anlamda bize destek verecek. Türkiye’nin AB yolundaki zorlu mücadelesinde KA-MER olarak elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız" şeklinde konuştu.

İsveç’te kadın ve çocuk haklarını dünya geneline yayma gayreti içinde olan 20 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Mardin’de sivil toplum kuruluş temsilcileri ve il yöneticileriyle görüştükten sonra ilin tarihi mekanlarını gezecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 13:06:06
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 20:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?