5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

İsviçre İçişleri Bakanı Mardin'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un davetlisi olarak Türkiye'de bulunan İsviçre İçişleri Bakanı Pascal Couchepin ve beraberindeki heyet Mardin'e geldi. 

İsviçre İçişleri Bakanı Pascal Couchepın, tarihi dokusuyla turistlerin gözde ve uğrak mekanı haline gelen Mardin'e geldi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle Couchepin'in bulunduğu özel uçak Mardin'e iniş yapamayınca Diyarbakır Havaalanı'na zorunlu iniş yapmak durumunda kaldı. 

Buradan karayolu ile Mardin'e gelen ve Artuklu Kervansarayı'nda konaklayan İsviçreli Bakan, onuruna Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın Çerciş tarafından Murat Konağı'nda verilen akşam yemeğine katıldı. Yemekte hayli neşeli olduğu gözlenen Bakan Couchepin, Mardin Müftüsü Mahsum Taşçı ve Süryani Metrpoliti Salibe Özmen ile bir süre sohbet etti. İsviçreli Bakanı Couchepın'ın Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ve Belediye başkanı Metin Pamukçu'yu makamlarında ziyaret ettikten sonra kentteki tarihi mekanlarını ziyaret edecek ve son olarak Deyrulzafaran Manastırında ayine katılacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 11:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?