7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

İtalyan büyükelçi GAP turunda

İTALYAN BÜYÜKELÇİSİNDEN ERMENİ TASARISI AÇIKLAMASI

GAP bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere 3 gündür Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, sözde Ermeni soykırım tasarısının İtalya Meclisi'ne gelmesi halinde kararı tarih konusunda uzman bilim adamlarına bırakacaklarını söyledi.

Şanlıurfa'dan sonra Mardin'e gelen Büyükelçi, ilk olarak Mardin Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu makamlarında ziyaret etti. Valilik ve belediyeye yaptığı ziyaretleri esnasında Marsili, İtalya hükümeti olarak GAP bölgesine yatırım yapacak firmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. GAP bölgesinin sahip olduğu ekonomik potansiyele işaret eden Marsili, "GAP bölgesindeki yatırım alanlarını incelemek üzere bir haftadan beri bölgedeyiz. Yatırım alanlarını, öncelikleri ve yatırım şartlarını araştırıyoruz. Bu araştırmamızdan sonra hazırlayacağımız raporu ülkemizdeki iş adamları ile paylaşıp buralara yatırım yapmalarını teşvik edeceğiz" dedi.

Büyükelçi Marsili daha sonra Mardin'deki tarihi mekanları ziyaret etti. Deyrulzafaran Manastırı'nda basına kapalı bir şekilde Metropolit Salibe Özmen ile görüşen Marsili çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini İtalya'nın başından beri desteklediğine dikkat çeken Marsili,

"Önemli olan AB'deki diğer ülkelerin Türkiye ile ilgili kararlarını değiştirmesidir. Biz İtalya olarak ilk günden beri desteğimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. Basın mensuplarının sözde Ermeni soykırım tasarısının İtalya Meclisi'ne gelmesi halinde nasıl tepki verecekleri sorusuna ise Marsili, "Tarihin hiçbir zaman siyasete alet edilmemesi gerekir. Bahsettiğiniz tasarı İtalya Meclisi'nin önüne geldiği takdirde bu tasarı hakkında verilecek kararı tarih konusunda uzman olan bilim adamlarına bırakacağız" şeklinde konuştu.

Marsili ve beraberindeki heyet tarihi ve turistik mekanları ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde Ankara'ya geri dönecek.

İTALYAN BÜYÜKELÇİSİNDEN ERMENİ TASARISI AÇIKLAMASI
İTALYAN BÜYÜKELÇİSİNDEN ERMENİ TASARISI AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 15:39:03
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 23:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?