7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

İTO Başkanı Yalçıntaş Mardin'de

13 İLDE 13 OKUL YAPTIRACAK OLAN İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ MARDİN'DE

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Başkanvekili Sami Yılmaz, yönetim kurulu ve oda üyeleri ile gazetecilerden oluşan 107 kişilik bir grupla Mardin'e geldi.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı tarafından havaalanında karşılanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet ilk olarak Mardin Valisi Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası valilik toplantı salonunda İTO Başkanı Yalçıntaş ve Vali Duruer'in yanı sıra, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Mehmet Ali Tutaşı ve İTO yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. Vali Duruer, kentin tarihi önemi hakkında heyete bilgi verdi. Duruer, "Mardin'deki medeniyetleri, hoşgörüyü hiçbir memlekette bulmak mümkün değil. Mardin ticaret alanında da en uygun şehir. Burada serbest bölge, organize sanayi bölgesi, havaalanı ve tren istasyonunun bulunması, Ortadoğu ülkelerine en yakın şehir olması, bu kenti ticaret alanında daha özel bir duruma getiriyor. Bu ticaret ve yatırım yapmak isteyen için de bir fırsattır" dedi.

Mardin'in dünya gündeminde bir kent olduğunu kaydeden Vali Hasan Duruer, "2013 yılına kadar Mardin için 20 bin yataklı otel ve pansiyonlara ihtiyacı vardır. Şu anda hiçbir otel ve motelde yer bulamasınız. Mardin, Türkiye ve dünyada parlayan bir şehir konumundadır" diye konuştu.

 

"13 İLDE 13 ŞEHİDİN ANISINA 13 İLKÖĞRETİM OKULU YAPTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, hayırlı bir iş için Mardin'e geldiklerini belirterek, "Eğitim ile ilgili güzel bir hizmet yapmak için Mardin'e geldik. Bugün Mardin'de olmaktan ve son derece anlamlı bir hizmete imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün burada bulunuşumuzun ayrı bir önemi de var, ülkemizin birliği için, bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını feda eden şehidimizin adını ölümsüzleştirmek için buradayız. İstanbul Ticaret Odası Meclisi olarak aldığımız karar doğrultusunda 13 ilde 13 şehidin anısına 13 ilköğretim okulu yaptırmayı hedefliyoruz. Daha önce Trabzon'u ziyaret ettik. Orada bir şehidimizin adına bir okul yaptırdık. Şimdi de Mardin ve Şırnak'tayız. Mardinli bir şehidimizin adına yaptıracağımız okulun şu anda ülkemizin geçmekte olduğu süreçte de bu attığımız adımın da simgesel bir anlam taşıdığını düşünüyoruz. Bu şehidimiz vatanın birliği ve bütünlüğü için gözünü bile kırpmadan canını verdi ve Türkiye Devleti de yine bugünlerde çok önemli bir adım atıyor, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için yola çıkmış bulunuyor. İçinde bulunduğumuz bu sürecin çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz ve biz de Türkiye'nin en büyük ve köklü ticaret odası olarak bu sürece bu proje ile destek veriyoruz. Şehitlerimiz adına okul yaptırarak eğitim hayatımıza katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Murat Yalçıntaş ve yanındakiler, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu da ziyaret ettikten sonra Cuma namazını Ulu Camii'de kıldı. Heyet, daha sonra kent turuna çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 15:39:00
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 00:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?