8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

İzmir'den Mardin'e eğitim yardımı

İzmir'de faaliyet gösteren Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği (MARDER) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında önceden tespit edilen 3 köy okuluna muhtelif yardımlarda bulunmak üzere Mardin'e adeta çıkarma yaptı.

Mardin'e bağlı Kızıltepe, Midyat ve Ömerli ilçelerinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen Kızıltepe'nin Yurteri, Midyat'ın Mercimekli ve Ömerli'nin Alıçlı köylerinde yaklaşık bin 500 öğrenciyi kapsayan giyecek ve kırtasiye malzemelerini dağıtmak üzere MARDER Başkanı Rasim Kahraman'ın başkanlığındaki heyetle Mardin'e gelen dernek yöneticileri, Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik'i makamında ziyaret ederek, çalışmalarını anlattı. Daha sonra yardımları dağıtmak üzere Kızıltepe'ye bağlı Yurteri köyüne geçen MARDER heyeti, köy okulunda çocuklarla sohbet edip yanlarında getirdikleri çeşitli hediye oyuncakları verdikten sonra elbise ve kırtasiye yardımını kendi elleriyle öğrencilere dağıttılar. İzmir MARDER Başkanı Rasim Kahraman, bugüne kadar faaliyet alanları olan İzmir'de Mardinlilerin kültürel dayanışmasını sağlamak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "İzmir'de gerek sosyal gerekse de kültürel anlamda etkinlikler düzenleyerek hemşerilerimizle çok sık bir araya geliyor ve benzer hayırlı işlere sebep oluyoruz. Ancak bu defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk defa böyle bir etkinliği memleketimize kadar getirmiş olduk. Önümüzdeki Ramazan ayı içerisinde bundan çok daha büyük çok daha kapsamlı bir yardım faaliyetini yine Mardin'de düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmamız derneğimizin Mardin il sınırları içerisinde yaptığı ilk çalışmadır, ama kesinlikle son olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan yardımlar sırasında öğrencilerin sorunlarını dinleyen ve sıkıntıları konusunda yardım yapmak üzere notlar alan Dernek Başkanı Rasim Kahraman, okullarda kullanılmak üzere İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'dan temin ettiği bilgisayarları da okul idarecilerine teslim etti. Yapılan yardım törenine aralarında Derneğin Onursal Başkanı Aziz Bedir, Kadın Kolları Başkanı Avukat Nurhan Anar, Necat Arslan, İş adamı Mehmet Timurağaoğlu, Mardin Valiliği Sanayi Ticaret İl Müdürü Musa Öztürk, Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Süleyman Kalkan ve dernek yöneticileri ile kalabalık bir heyet de hazır bulundu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?