3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Kaçak silahlar Irak'tan mı geldi ?

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nce yapılan operasyonda, 30 adet değişik marka ve çaplarda tabanca ve 43 adet şarjör ile 3 yedek uzun namlulu silah ele geçirildi.

Ele geçirilen silahların, ABD ve destek birlikleri tarafından Irak polisine dağıtılan silahlar olduğu belirtildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Nusaybin Bölge Trafik Tescil Denetleme İstasyon Amirliği önünde Irak’tan Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye giriş yapan A.Y ve A.K isimli şahısların kullandığı kamyonlarda arama yaptı.

Yapılan aramalarda A.Y. yönetimindeki kamyonun motor hava filtresi içerisinde zula tabir edilen gizli bölmelerde; 30 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca ile 43 şarjör ve 3 adet uzun namlulu silah ele geçirildi. A.K isimli şahsın aracında ise; 10 adet plastik bidon içinde 250 litre dolayında gümrük kaçağı motorin ele geçirildi.

A.Y isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü yetkilileri, ele geçirilen silahların Irak geçici hükümeti tarafından polis ve askerlere dağıttığı silahlar olduğunu ifade ederken, geçen günlerde de Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından aynı marka ve çaplarda bu tür silahların ele geçirildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 15:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?