5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kadın çiftçiler yarıştı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' programı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da Mardin'de ilçeler arası kadın çiftçiler yarışması düzenlendi.

Yarışmaya Mardin İl Tarım Müdürü, İl Defterdarı, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri ile çok sayıda misafir teşrif etti. Yarışma neticesinde Mardin Merkez birinci olurken, Savur ilçesi ikinci ve Midyat ilçesi de üçüncü oldu. İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya Merkez ilçe, Dargeçit, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinden ikişer kadın yarışmacı olarak katıldı. Savur ilçesini başarılı bir yarışma çıkaran Başkavak köyünden Şahnaz Bağuç ile Devlet Mahallesi'nden Mukaddes Sincar temsil etti.

Yarışma sonunda birincilere yarım altın, ikinci ve üçüncülere de çeyrek altın verildi. Ayrıca tüm yarışmacılara erzak paketi dağıtıldı. Yarışma birincisi olan Merkez ekibi, Nisan ayında Şanlıurfa'da düzenlenecek olan bölge yarışmasında Mardin'i temsil edecek.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 09:58:27
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 13:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür can IP: 212.175.112.xxx Tarih : 19.03.2009 23:45:06

ilçemize getirdikleri bu başarıdan dolayı ilçe tarım müdürlüğü personeline başta ilçe müdürü olmak üzere tüm personele teşekkür ederiz.........