5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kadınlara meme kanseri eğitimi

Mardin'de kurulan Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi çalışmalarına başladı.

Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi pilot bölge olarak seçilen Evren Mahallesi'nde kadınlara meme ve rahim kanseri konularında eğitim veriyor.

Eğitimci Vildan İnan tarafından verilen eğitime kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadınlara meme ve rahim kanseri hakkında bilgi verdiklerini ifade eden İnan, "Eğitim çalışmalarını bugünden itibaren il genelinde sürdüreceğiz" dedi.

Evren Mahallesi'nde bulunan Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) kadınlara meme, rahim ve kalın bağırsak kanseri konusunda bilgilendirme eğitimi veriliyor. Kanserin erken teşhis edilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirten eğitimci Vildan İnan, hazırladıkları bilgilendirici broşürlerin de eğitim esnasında dağıtıldığını söyledi.

Türkiye'de her yıl 140-150 bin dolayında kanser vakasına rastlandığını ifade eden İnan, "Her yıl 70-90 bin arasında vatandaşımız kanserden hayatını kaybediyor. Her gün kanserden 150-160 vatandaşımız ölüyor ve her 8 kadından birine meme kanseri teşhisi konuluyor. Erken teşhiste iyileşme oranı yüzde 90 oranındadır. Yapacağımız eğitimlerle, kadınlarımıza kendi kendine meme muayenesini öğreterek, meme kanserini tanımalarını ve önüne geçilmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.
İsteyen kadınların Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi'ne başvurarak daha kapsamlı bir muayeneden geçebileceklerini ifade eden İnan, erken teşhisin hayat kurtardığını herkesin bilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Evren ÇATOM Sorumlusu Dilek Sınavu, Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi İle birlikte koordine edilen, kadınlara dönük eğitiminin ilgi gördüğünü söyledi. Eğitime yirmişer kişilik gruplar halinde katılımın sağlandığını ifade eden Sınavu, kamu kurum ve kuruluşlarından sağlanan desteğin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 18:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?