5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kadınların umudu ÇATOM

Mardin'in Ömerli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin (ÇATOM) ortaklaşa açtığı kurslara devam eden kadınlar kendi iş yerlerini kurmayı hedefliyor.

Ömerli Halk Eğitim Merkezi ve ÇATOM'un işbirliğiyle açılan kuaförlük kursunda 30 öğrenci eğitim gördü. Kadınların kendi işlerini kurmalarını hedeflediklerini belirten ÇATOM sorumlusu Hülya Akgül, "Kursun başlatılma amacı kadınlarımıza mesleki eğitimden sonra sosyal ekonomik olarak güçlenmelerini ve iş hayatına katılımlarını sağlamak. İstihdama yönlendirilmeleri ve ilerleyen süreçte kadınların kendi işletmelerine sahip olmalarını hedefledik. Bunun yanı sıra Ömerli'nin eski geleneklerden keçe yapımını canlandırmak üzere, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) çerçevesinde Birleşmiş Milletler tarafından bölgeye gelen tasarımcılarla keçe yoğurma eğitimi verilmiştir. ÇATOM'da keçe üretimi devam etmektedir" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Ali Filiz de, "Halk Eğitim Müdürlüğü olarak 2008-2009 eğitim-öğretim yılında mesleki, teknik, sosyal, kültürel ve okuma yazma kursları toplam 125 kurs açtık. Mesleki kurslardan bilgisayar operatörlüğü, tıp sekreterliği, kalorifer ateşçiliği, halıcılık ve kuaförlük gibi kursların dışında, bayanlara yönelik makine nakışları el sanatları, giyim ve trikotaj dallarında toplam 18 adet kurs açılmıştır. Şu anda müdürlüğümüzde16 bayan 2 erkek olmak üzere 18 ücretli usta öğretici istihdam edilmektedir" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?