5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kadınların ürettiği sabunlar ihraç oluyor

Mardin'de Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) desteğiyle kurulan "bıttım sabun" imalathanesinde, 15 yoksul kadın tarafından üretilen sabunlar Avrupa'ya ihraç ediliyor.

Mardin, Siirt ve Şırnak illeri başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin dağlık kemsinde yetişen yabani fıstık olarak yetişen bıttım yoksul kadınların geçim kaynağı oldu. Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği (KAGİDER) ile Aktivis ilaç firması ve KEDV'in destekleriyle açılan bıttım sabunu imalathanesinde 15 yoksul kadın istihdam ediliyor. Sabun imalathanesini geliştirip daha çok kadına iş imkanı sunmak istediklerini kaydeden KEDV Mardin Temsilcisi Berna Yağcı, "Aktivis firması bizlere verdiği mali destekle söz konusu fakir ailelere açtığımız imalathane ile 2005 yılından bugüne kadar 4.5 ton yöreye özgü ve çevreci bıttım sabunu ürettik. 2007 yılı itibariyle her ay 5 bin adet bıttım sabunu üretimini gerçekleştirmekteyiz. Bu sabunu iç piyasa olmak üzere Avrupa'nın önde gelen otellerine de aldığımız siparişler üzerine satışa başladık. Sabun imalathanemizin daha da genişletilmesi için de üretim artışına hazırlanıyoruz" dedi.

Kendilerine sağlanan iş imkanıyla evlerine sıcak bir aş götürdüklerini belirten 4 çocuk annesi Sabriye Demir, "Eşim işsiz. Aldığı 350 YTL ile çocuklarımın geçimini sağlıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 17:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?