5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kalkınma ajansları toplantısı

Mardin Vali yardımcısı Murat Girgin, 2008 yılında GAP Eylem Planı ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan projelerden yeterince pay alamadıklarını söyledi. Girgin, "2009 yılı içinde hazırlanacak olan projeler ile geçen yıla oranla çok iyi bir pay almayı hedefliyoruz" dedi.

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde oluşturulan ''TRC3- DÜZEY" Kalkınma Ajansı toplantısı Mardin Atatürk Kültür Merkez'inde yapıldı. Çevre illerden gelen proje ekibinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Mardin Vali yardımcısı Muran Girgin yaptı. Girgin, 2008 yılında SODES kapsamında hazırlanan projelerden Mardin olarak sürenin kısa olması nedeniyle yeterince pay alamadıklarını söyledi. Girgin, 2009 yılında ise özellikle Kültür ve Turizm Dernekleri, Milli Eğitim AR-GE ekibi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının hazırlayacakları projelerde nitelik ve nicelik bakımından daha başarılı olacaklarını belirtti. Girgin, "Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında diyalogun geliştirilmesi için AB hibe programı kapsamında AB ile Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının arasında bir diyalogun sağlanması için 150 bin euroluk bir hibe programı açıklandı. Bununla birlikte Mardin'in hak ettiği payı alacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından İnsan Kaynakları Hibe Programı başvurusu süreci ile ilgili sinevizyon sunumu yapıldı. Sunumda, 3 başlık altında hibe projeleri anlatıldı. Hibe programı başlıkları; kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi, kadın istihdamının desteklenmesi ve son olarak 'Hayat boyu eğitim' olarak ifade edilen yetişkinlerin eğitilmesi olarak sıralandı. Projelerin amaçları ise; kayıt dışı istihdamı kayıt altına alacak yenilikçi yöntemler bulmak, kadınların istihdam edilebilirliğini artırmak, girişimciliğini desteklemek, iş gücüne katılımının önündeki engelleri kaldırmak ve son olarak yetişkinlerin temel becerilerini geliştirmek, istihdam edilebilirliğini artırmak şeklinde açıklandı. Projelerin toplam bütçesiyle ilgili yapılan sinevizyon gösteriminde kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi için toplam 40 projenin bütçesinin 100 bin ile 400 bin euro, kadın istihdamının desteklenmesi için toplam 55 proje bütçesinin 13 milyon euro ve son olarak toplam 50 projenin hazırlanması istenen hayat boyu eğitimin toplam bütçesinin 5 milyon euro olduğu belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 21:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?