7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kara harekatı turizmi etkilemedi

Sınır ötesi kara harekatı ve bölgedeki terör örgütüne yönelik operasyonlar sürerken Mardin yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Suriye'ye komşu olan tarihi kent Mardin'de yaşanan turizm canlılığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi kara harekatından etkilenmedi.

Şubat ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı turist akınına uğrayan, tarihi, mimari ve kültürel zenginliğiyle yoğun ilgi çeken Mardin'i 2007 yılında 650 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 2008 yılı içinde ise birçok otelde rezervasyonlar doldu. Mardin'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 2002'de 30 bin iken, terörün sona ermesi ile birlikte bölgede artan inanç ve kültür turizmi ile son 5 yılda bu sayı 2.5 milyona ulaştı. Son yıllarda bölgede yaşanan
huzur ve güven ortamının ardından turizmde Mardin adeta dünyanın gözdesi haline geldi. ABD'den Çin'e, Hollanda'dan Rusya'ya kadar dünyanın dört bir yanından yabancı turist kente akın ediyor. Turizmciler 2007 yılında elde edilen başarıyı 2008'de de sürdürmek için şimdiden kolları sıvadı. Turizm acentaları Mardin'deki otel ve konaklama tesislerinde şimdiden 2008 rezervasyonları yaptırmak için sıraya girdi.

Turist sayısının artmasıyla Mardin esnafını turizm sektörüne yönelik işyerleri açmaya davet eden Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, kentte son yıllarda antika eserler, halı ve turistik hediyelik eşya üzerine birçok işyeri ve atölye açıldığını söyledi. 2007 yılı içinde tarihi kenti 650 bin turistin ziyaret ettiği bilgisini veren Vali Kılıçlar, "Bu yıl için bir milyon yerli ve yabancı turistin Mardin'i ziyaret etmesini bekliyoruz. Şu anda Mardin'de bulunan bütün otellerin rezervasyonları yıl sonuna kadar tamamen doldu.

Önümüzdeki yıldan itibaren turist sayısı ikiye katlanabilir. Turizm alanında Mardin her geçen yıl önemli mesafeler kaydediyor. Terörün sona ermesi ile birlikte Mardin'de önemli gelişmeler yaşandı. Artan turizm potansiyeli karşısında yatırımcılar Mardin'e yöneliyor. 2008 yılında turizm alanında özel müteşebbisler tarafından kentte yaklaşık 20 milyon dolar tutarında bir yatırım bekliyoruz. Esnaf artık kendini turizme göre dizayn ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 13:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?