5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kasımıye Medresesi yenileniyor

Mardin'de bulunan ve tarihi yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan 600 yıllık Kasimiye Medresesi'nin çevre düzenlemesi çalışmalarına start verildi.

Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, Kasimiye Medresesi'nde çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını ve yıl sonuna doğru çevre düzenlemesinin tamamlanacağını belirterek 1 milyon 600 bin TL'lik bir proje ile medresenin yeni görünümüne kavuşacağını söyledi.

Mardin'de Artuklular döneminde yapımına başlanan ve Akkoyunlu hükümdarı Cihangiroğlu Kasım Padişah döneminde (1457-1502) tamamlanan 600 yıllık Kasimiye Medresesi yüzyıllarca üniversite görevini üstlenmiş ve çok sayıda bilim adamı yetiştirmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen medresesinin çevre düzenlemesine önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, medresenin çevresinde bulunan 12 bin metrekarelik bir alanın, tarihi dokuya uygun olarak düzenleneceğini bildirdi. Çevre düzenleme ihalesinin yapıldığını ifade eden Beliktay, "Medresenin çevresinde bulunan 12 bin metrekarelik alanda düzenleme yapılacak. Park, bahçe ve geleneksel el sanatlarının teşhir edileceği ve satılacağı mekanlar oluşturulacak. Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan medresenin tarihi dokusuna uygun çevre düzenleme projesi çalışmalarına en
kısa zamanda başlanacak ve çalışmalar Kasım ayında tamamlanarak hizmete girecektir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan çevre düzenlemesi projesi için yaklaşık 1 milyon 600 bin TL harcama yapılacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?