5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Katliam köyünde keşif yapıldı

44 KİŞİYE MEZAR OLAN BİLGE KÖYÜNDE KEŞİF

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili davada, olay gecesi ile benzer hava özellikleri taşıyan bu gece hakim ve savcı keşif yaptı.

Güvenlik gerekçesiyle Çorum'da görülmesi kararlaştırılan davanın ikinci duruşması 14 Ekim tarihinde yapılmış, mahkeme heyeti 9 sanığın tutukluluğunun devamına karar verdiği duruşmayı 20 Kasım'a ertelemişti. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Ekim'de görülen duruşmada saldırı tarihindeki hava şartlarına benzer bir günde Bilge köyünde keşif yapılarak, dosya kapsamındaki ifadelerin doğruluğunun araştırılmasını kararlaştırmış, bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden olay gecesiyle benzer özellikleri taşıyan tarihlerin belirlenmesini istemişti.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mazıdağı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği talimat üzerine saldırı gecesiyle benzer hava şartlarını taşıyan bu gece saat 17.53'de köye gelen heyet, saldırının gerçekleştirildiği evde keşif yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köye gazeteciler alınmazken, köydeki vatandaşların ve görgü tanıklarının eve sık sık girip çıktıkları görüldü.

4 Mayıs 2009 tarihinde meydana gelen olayda 7'si çocuk 44 kişi ölmüş, 4'ü çocuk 10 kişi yaralanmıştı.

44 KİŞİYE MEZAR OLAN BİLGE KÖYÜNDE KEŞİF
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 22:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merdin mardini IP: 78.168.237.xxx Tarih : 27.11.2009 22:37:39

bu canilerin her ne sebeble olursa olsun yapmış olduğu katliamı tüm mardinliler olarak kınıyoruz...herkes bizi yamyam olarak görüyoo..bi kaç tane çapulcunun yapmış olduğu şeylerden dolayı aynı kefeye konulmaktanda  bıktık..