5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Katliam köyüne çocuk parkı

Mardin'de Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Celal Beysel tarafından iki çocuk parkı yaptırıldı. Parklardan biri bir süre önce düğün evine düzenlenen baskın sonucu 44 kişinin hayatını kaybettiği Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde kuruldu.

Flo Park Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Başkanı Celal Beysel tarafından, Mardin il merkezi 75. Yıl Atatürk Parkı'nda ve Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde olmak üzere iki çocuk parkı kuruldu.

75. Yıl Atatürk Parkı'nda kurulan alev almaz ahşap ve malzemeden oluşan ev tipi çocuk parkını gezen Mardin Valisi Hasan Duruer, firma yetkililerinden parkın biraz daha genişletilmesini istedi. Mesire alanı olarak da kullanılan parkta, aileler piknik yaparken, çocukların zamanlarını değerlendirebilecekleri bir parkın kurulmasını sağlayan Celal Beysel'e teşekkür eden Vali Duruer, "İl genelinde toplam 25 köyde çocuk parkları kurduk. Kentteki çocuklar kadar köyde yaşayan çocukların da parklara ihtiyaçları vardır. Valilik olarak köylerimizde park kurma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kentte güzellik adına, yaşamı kolaylaştıran her şeyin köylerimizde olmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Flo Park Satış ve Projelendirme Sorumlusu Hazal Uluçay, başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesine çocuk parkı ihracatı yaptıklarını, Mardin'de alev yürümez ve dünya standartlarına uygun iki adet park kurmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Uluçay, 75. Yıl Atatürk Parkı'na kurulan çocuk parkını en kısa zamanda genişleteceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 00:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?