5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Katliama 8 tutuklama

Türkiye'yi şok eden katliamın ardından sır perdesi aralanıyor. Olay ilk duyulduğunda terör saldırısı denilmişti ama daha sonra olayın nedenleri ortaya çıkmaya başlamıştı.

Akraba olan Çelebi ailesinin iki grubu, önce toprak meselesi konusunda anlaşmazlığa düştü ve aileler arasında husumet bu sebeple başladı. Ardından yaşanan bir tecavüzle, aile ilişkileri iyice gerildi.

Mağdur aile tecavüz olayına karşılık, saldırıda öldürülen Sevgi Çelebi'yi oğullarına istedi. Ama Sevgi, hasım aileye verildi. Bunun üzerine nikah evini basan maskeli saldırganlar, 6’sı çocuk, 3’ü hamile 16’sı kadın olmak üzere 44 kişiyi acımasızca katlettiler.

Saldırının elebaşının şu sözleri ise, kan dondurmaya yetti: "Köklerini kazıyıp, intikam alacak kişi bırakmamak için herkesi öldürdük."

8 kişi tutuklandı

Mardin’in Mazıdağı İlçesi, Bilge Köyü’nde nişan evine kalaşnikoflarla yapılan saldırıda 44 kişi hayatını kaybetmişti. Kanlı baskının ardından silahlarıyla birlikte yakalanan 12 kişiden 8'i tutuklandı.

Mardin Valisi Hasan Duruer, Mazıdağı'na bağlı Bilge köyünde düzenlenen saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan kişilerden 8'inin sevk edildiği mahkemece tutuklandığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?