8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Kaymakam Bingöl'e sürpriz ziyaret

Dargeçit ilçesine gelen AK Parti Mardin Milletvekili ve AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ü makamında ziyaret etti. Kaymakam Bingöl, eğitim konusunda Mardin'in en başarılı ilçesinin Dargeçit olduğunu kaydetti.

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve seçmenleri ile buluşmak için Dargeçit'e gelen AK Parti Milletvekili Cüneyt Yüksel, yeni atanan Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Yüksel'e AK Parti Dargeçit İlçe Başkanı Şefik Acar, Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ işadamları ve partililer eşlik ettiler. Heyet, Dargeçit Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ü ziyaret ederek yeni görevi nedeniyle hayırlı olsun temennisinde bulundu. Yüksel'in Kaymakam Bingöl'ü ziyaretinde eğitim konusunda yapılması gerekenler ve ilçeye bir misafirhane ile toplantı salonu kazandırılması konuları ele alındı. Kaymakam Bingöl, "İlçemizin acilen bir toplantı salonuna ve bir misafirhaneye ihtiyacı var. Gelen heyet ve misafirleri ağırlayacak bir misafirhanemiz ilçede yok" dedi.

Eğitim konusunda Mardin'in en başarılı ilçesi olduklarını belirten Bingöl, "Açılan dershaneler ile eğitim konusunda büyük başarılar kat ettik. Açılan Mehmetçik Dershanesi ile de desteğimiz devam ediyor. Bu eğitim-öğretim döneminde, 2 yıllık meslek yüksek okullarında okuyan öğrencilere 200 YTL, 4 yıllık öğrencilere 300 YTL ve tıp, hukuk gibi fakületelerde okuyan öğrencilere de 450 YTL'lik nakit para yardımında bulunuyoruz. Yaklaşık 350 üniversite öğrencisine burs sağlıyoruz. Amacımız Dargeçit ilçesinde eğitim çıtasını daha yükseklere taşımaktır. Başarılı öğrencilere ve vatandaşlarımıza devletin, kaymakamlığın ve vakfın imkanları en iyi şekilde sağlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Milletvekili Cüneyt Yüksel ise, ilçeye yeni atanan Kaymakam Bingöl'e çalışmalarında başarılar dileyerek, Dargeçit'in acil olan sorunlarının çözümü konusunda gereğinin yapılması için çalışmaları takip edecekleri sözünü verdi. Mardin Milletvekili Yüksel ve beraberindeki heyet daha sonra çeşitli temaslarda bulunmak ilçede seçmenler ile bir araya geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 11:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ugur turgay IP: 195.240.184.xxx Tarih : 23.10.2008 22:27:56

dargecit ve egitim denince tabiki akla ilk basta dargecit lisesi muduru sayin CENGIZ KILIC bey,i akla geliyor,kendisine ve tum ogrencilerine basarilar dilerim.