7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kaymakam Tunç muhtarlarla buluştu

Kızıltepe İlçe Kaymakamı Osman Tunç, ilçede görev yapan mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, ilçede yapılması gereken hizmetlerin işleyişi ve vatandaşa ulaşması konusunda yapılması gereken düzenlemelerin tartışılması için toplandıklarını söyledi.

Tunç, özellikle vatandaşlara ulaştırılması söz konusu olan hizmetlerin yoğunlukta olduğu kurumların amirlerini muhtarlarla bir araya getirecek toplantıyı, göreve geldiği ilk günlerde planladığını ancak iş yoğunluğu nedeniyle toplantıyı ancak gerçekleştirebildiğini belirterek, "İlçemizde kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılması konusunda çeşitli sıkıntılar var. Bu sıkıntıların temelinde yatan sebeplerin ortaya konulması için bir araya geldik. İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde sorunların ortadan kaldırılması ya da en az sorunla hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaştırılması için burada bulunan herkesin görüş ve önerisine açığız" diye konuştu. İlçede göreve geldiği günden beri vatandaşlarla çok sık bir araya geldiğini, yeşil kart, Kaymakamlık Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım edinme, öğrencilere verilen Şartlı Nakit Yardımı gibi çeşitli yardımların dar gelirli vatandaşlara ulaştırılması konusuyla ilgili sorunlar içeren şikayetlerle karşılaştığını ifade eden Tunç, "Devletimizin dar gelirli vatandaşlara verilmesi için gönderilen yardım ve hizmetler elbetteki vatandaşlarımıza hakkıyla ulaştırılacaktır. Bu bizim başlıca görevimizdir. Ancak bunu kanunlar çerçevesinde yapacağız. Bizler kamu çalışanlarıyız. Dolayısıyla bizler kanun koyan değil, kanunu uygulayanlarız. Herkesin olaya bu çerçeveden bakması durumunda sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Belli hizmetlerin vatandaşa ulaşması karşılığında sizlerden ya da hizmeti talep eden şahıstan belli bir beklentinin içinde olan kişi ya da kişilerin derhal tarafıma bildirilmesini özellikle istirham ediyorum. Mesleki kariyerim süresince bu gibi gayri meşru çıkar ve menfaatlere karşı çok hassas davrandığımı herkesin huzurunda bir kere daha özellikle dile getirmekte yarar görüyorum" ifadelerini kullandı.

Kızıltepe'de çok başarılı hizmetlerin gerçekleştiğini belirten Tunç, ilçede yapımı süren 200 yataklı devlet hastanesi ile yine yapımı süren bir lise ve yapılması kararlaştırılan 3 yeni lise ve bir kız öğrenci yurduyla sağlık ve eğitim alanında çok önemli bir rahatlamanın da söz konusu olacağını dile getirdi.

İH
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 12:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit TAŞ IP: 85.106.230.xxx Tarih : 14.10.2008 23:11:11

Toplantiya muhtar sıfatiyla bende katılmiştim.yeni atanan sayin kaymakamımıza 'ilçemize hoşgeldin'diyoruz. Dar gelirli vatandaşlara sosyal yardımlaşma vakfı tarafından yapılan yardımla ilgili konu gündeme geldiği zaman;benim bir öneri olarak görüşlerine arz etiğim 'kızıltepeli ünüversite öğrencilerine burs yardımı yapılabilmesi için,kaymakamlık ve belediye- -nın ortak bir eğitim fonu oluşturulmasını;bu yolla dar gelirli,ve baş- -arılı öğrencilere belli miktarda burs ver- -ilmesini talep ettim.önerimi dün yapmiş- -tım.Bugünkü haberde midyat kaymakamlığı, ünüversite öğrencilerine burs yardımı yapacaklarının haberini okudum.inşallh bu isteğimiz kızıltepede de gerçekleşir. Bunlar bızim değerlerimiz;hep beraber sahip çıkalim.Göllü köy muhtarı.A.Hamit TAŞ.