7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kayseri'den Mardin'e gönül köprüsü

KAYSERİLİ ÖĞRENCİLERİN MARDİN GEZİSİ

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Gönül Köprüsü projesi kapsamında, Kayserili 200 öğrenci Mardin'e geldi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen gezinin açılış programında koşuna Vali yardımcısı Yavuz Selim Süzer bu projenin geç kalınmış bir proje olduğunu devlet olarak 3 yıldır bunu telefi etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Mardin Vali yardımcısı Yavuz Selim Süzer, "Bu sene malumumuz olduğu için gönül köprüsü projesinin 3. yılına vardık. İlk senede İstanbul ve Samsun'dan gelen arkadaşlarımızı öğretmenlerimizi ağırlamıştık 2. yıl ve Ankara ekipleri ağırlamıştık ve kendileri ilk geldikleri zaman Haziran sonuna yaklaştıkları için Temmuz ayında Mardin'in sıcağını görünce ilk geldikleri zaman biraz yadırgadılar ama sonradan ayrılırken hiç ayılmak istemediler. İnanın kardeşlik duygularıyla birlik beraberlik duygularıyla buradan ayrıldılar. O anlamda sizlerin de buradan ayrılınca en güzel şekilde gideceğinize ve geride mutlaka en güzel şekilde dostluklar arkadaşlıklar edineceğinize inanıyorum" dedi.

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Kuzu ise bu yıl üçüncü yılına giren projeye toplam 20 bin öğrencinin katılacağını ve bu yıl ilk kez yurt dışı gezilerinin olacağını söyledi.

15 idareci ve öğretmen ile Mardin'e gelen Kayserili 200 öğrenciye tarihi yerleri gezdireceklerini ifade eden Kuzu, "Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen 'Gönül Köprüsü' projesinin üçüncü döneminde belki de yaşadığı yerden hiç çıkmayan, başka şehirleri görme imkanı bulamayan çocuklarımıza yeni ufuklar açılmaktadır. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgi duygularını geliştirmek için buradayız. Bunun gelişeceğine dair inancımız ve geliştirmeye dair gayretimizin tam olduğunu belirtelim. Kişi bilmediğinin düşmanıdır diye bir söz var. Bunu tersten okuyacak olursak kişi bildiğini sever. Bu anlamda Gönül Köprüsü Projesi, aslında kültürümüzün özünde var olan tanışma ve birbirini sevme anlayışını gönül dünyamızda daha da yer etmesi adına önemli bir adımdır" diye konuştu.

Kayseri'den gelen kafilenin başkanı Celil Okur da duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gönül Köprüsü projesinin önemli felsefesini oluşturan, ülkemizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yetişen gençlerimizin yerinde görmesidir. Bu anlamda Kayseri olarak açık hava müzesi niteliğini taşıdığına inandığımız Mardin'i ziyaret ediyoruz. Öğrencilerimiz burada zenginliklerini yerinde görecekleler" şekilde konuştu

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.

KAYSERİLİ ÖĞRENCİLERİN MARDİN GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 17:57:02
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 09:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?