5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kazanırsa Mardin'e okul yapılacak

TRT ŞEŞ'teki program görevinden ayrılmasının ardından özel bir televizyon kanalı tarafından düzenlenen 'Korolar Çarpışıyor' yarışmasına katılan şarkıcı Rojin her fırsatta Mardin'e gelerek tarihi yerleri geziyor. Kentteki Deyrulzafaran Manastırı'nı gezen Rojin ziyaretçi girişindeki kafede dinlenirken yöreye özgü telkari satan dükkandan altın kaplamalı bir 'Şahmaran' satın aldı.

Ünlü sanatçı Rojin ve 20 kişilik ekibi Mardin'de tarihi mekanları gezdi. Tarihi mekanlardan biri olan Deyrulzafaran Manastırı'nı da ziyaret eden Rojin önümüzdeki günlerde 20 kişilik Mardin Korosu ile özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Korolar Çarpışıyor' adlı yarışmada Mardin adına yarışacak. Şehirlerin müzikleriyle yarıştığı programda birinci olacak şehire, o sanatçının adına okul yapılacak.

Hiçbir yarışmaya sıcak bakmayan Rojin, memleketi olan Mardin'e okul yapılması için yarışmayı kabul ettiğini açıkladı. Çekim aralarında Mardin'i gezen Rojin, kentin tarihi dokusuna hayranlığını dile getirdi. Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret eden Rojin, ziyaret girişinde bir kafede dinlenirken bir dükkanda beğendiği 25 liralık altın kaplamalı bir şahmaran bileklik satın aldı. Deyrulmanastır Vakfı'na ait dükkan yöneticisi ise, ünlü sanatçı Rojin'e güneşten korunması için bir şapka hediye etti.
Geliri eğitime harcanacak olan bir sosyal sorumluluk projesi olduğu için 'Korolar Çarpışıyor'a katıldığını belirten Rojin, memleketi Mardin'e okul yapılması için yarışmayı kabul ettiğini söyledi.

Eleme yapılmayan ilk hafta Rojin ve Mardin Korosu Erkin Koray'ın Fesuphanallah adlı şarkısını 4 dilde (Türkçe, Süryanice, Kürtçe ve Arapça) seslendirerek birinci, Kutsi ve Malatya Korosu ikinci, Ferdi Tayfur ve Adana Korosu ise üçüncü olmuştu. İkinci hafta da Rojin ve Mardin Korosu 'Şemmame' şarkısını söyleyerek ikinci olmuştu. Geçtiğimiz haftada da 'Hele yar yar' şarkısını seslendiren Rojin ve Mardin Korosu üst sıralarda yerini koruyarak tekrar ikinci olmuştu. Özel bir televizyon tarafından düzenlenen 'Korolar Çarpışıyor' yarışmasına katılan Mardin Korosu üyeleri ve Rojin her kesimden destek beklediğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:15:57
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?