26
Nisan
2024
Cuma
MARDİN

Kemikler çocuğa ait çıktı

Dargeçit ilçesi Bağözü köyündeki bir kuyuda bulunarak Adli Tıp Kurumuna gönderilen kemiklerin bir kısmının Seyhan Doğan'a (14) ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi'nden yapılan açıklamada, şubat ayında Bağözü köyündeki bir kuyuda bulunarak Adli Tıp Kurumuna gönderilen kemiklerin incelenmesi sonucu kemiklerden bir kısmının Mehmet Emin Aslan'a ait olduğunun ortaya çıktığını ve buluntuların Aslan ailesine teslim edildiği anımsatıldı.

Talep edilen ek rapor sonucunda bulunan kemiklerin diğer bir kısmının 14 yaşındaki Seyhan Doğan'a ait olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, işlemler bittikten sonra kemiklerin Doğan ailesine tesliminin yapılacağı kaydedildi.

Mardin'de 1993-1996 yılları arasında 52 vatandaşın gözaltında kaybettirildiği öne sürülen açıklamada, Bağözü köyünde kayıp 7 kişiden 3'ünün izine rastlandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Kuyuda yanmış halde bulunan bu kemikler, yıllardır aileleri ve bizler tarafından izlerine ulaşmak için çaba gösterdiğimiz, aralarında çocukların da bulunduğu 6 sivil ve 1 devlet görevlisinin nasıl ortadan kaldırıldıklarının hikayesidir. Daha önce Mardin'in Derik ilçesinde işlenen cinayetler ve kaybetirilme vakalarına ilişkin hazırlanan iddianame ile Dargeçit'te bulduğumuz bu kemikler, yargısız infaz ve kaybetirilmenin teyididir. Halen izlerine ulaşamadığımız 4 sivilin izlerinin peşindeyiz." 

AA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2013 Pazar 19:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?